Πυρά ΣΥΡΙΖA κατά κυβέρνησης για τη συνυπογραφή κοινής δήλωσης 21 ΥΠΕΞ κατά της Κούβας

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τη συνυπογραφή από την κυβέρνηση της κοινής δήλωσης 21 υπουργών Εξωτερικών κατά της Αβάνας.

«Η συνυπογραφή, από την ελληνική κυβέρνηση, της κοινής δήλωσης 21 υπουργών Εξωτερικών κατά της Κούβας, αποτελεί μια επικίνδυνη, ανεύθυνη και βαθιά υποκριτική κίνηση. Όχι μόνο παρεμβαίνει ανοιχτά στα εσωτερικά ενός κράτους, όχι μόνο αντίκειται σε κάθε έννοια πολυδιάστατης και φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά αποτελεί και μνημείο υποκρισίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
 
Προσθέτει στην ανακοίνωση του πως «η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη δεν διστάζει να συνυπογράψει έκκληση για σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με  χώρες όπως η Πολωνία, οι οποίες παραβιάζουν συστηματικά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, τα δικαιώματα των γυναικών στην αυτοδιάθεση των σωμάτων τους, τα δικαιώματα των προσφύγων, και κατηγορούνται από την ΕΕ για παραβίαση του κράτους δικαίου». Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι η ίδια «έχει εξαπολύσει μια συντονισμένη επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία, τη μόρφωση, τα δικαιώματα των προσφύγων».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη του προς τον κουβανικό λαό, «ο οποίος πλήττεται εδώ και δεκαετίες, από ένα άδικο και παράνομο εμπάργκο, το οποίο καταδικάσθηκε,  κατά τη Γ.Σ. του ΟΗΕ, της 23ης Ιουνίου, από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του» και, ταυτόχρονα, καταδικάζει «κάθε προσπάθεια ξένης επέμβασης, θεωρώντας ότι ο κουβανικός λαός, ελεύθερος και απερίσπαστος, είναι ο μόνος που μπορεί και πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του». Σημειώνει, τέλος, πως «η απόρριψη κάθε σκέψης για έξωθεν επεμβάσεις, ο άμεσος τερματισμός του εμπάργκο, ο σεβασμός των δικαιωμάτων, η μη προσφυγή στη βία, είναι η μόνη δίκαιη και δημοκρατική λύση για τη χώρα».
 
 

Πηγή: skai.gr