«Πυρά» από ΜέΡΑ25 σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για τη στάση τους στη Βουλή

Κριτική στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών, ασκεί με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με 156 θετικές ψήφους «και μετρώντας 2 ηχηρές κυβερνητικές διαρροές ψηφίστηκε το σκοταδιστικό νομοσχέδιο του κ. Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια». Προσθέτει ότι «αίσθηση μας προκαλεί η στάση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα δύο επίμαχα άρθρα, το άρθρο 7, που προβλέπει ότι η γονική μέριμνα θα ασκείται «από κοινού και εξίσου» από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, και το άρθρο 13 που εισάγει το μαχητό τεκμήριο του 1/3 στον χρόνο που το παιδί πρέπει να περνά με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει». Για τις συγκεκριμένες διατάξεις, τονίζει το ΜέΡΑ25, «παρά το γεγονός ότι είχε καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε από την διαδικασία της ψήφισης, όπως έκαναν με διαφορετικές αιτιολογίες τόσο το ΚΙΝΑΛ, όσο και το ΚΚΕ».

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι και το ίδιο έχει θέσει τα κρίσιμα ζητήματα της δημοκρατικής λειτουργίας του κοινοβουλίου, αλλά, σημειώνει, «γίνεται μέρος του προβλήματος όποιος αποφεύγει να καταψηφίσει συγκεκριμένες «δύσκολες» διατάξεις για να έχει και την ιδεολογική πίτα ολόκληρη και τον ψηφοθηρικό σκύλο χορτάτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ