Ψήφος κατά συνείδηση για Παυλίδη

Αίτημα για σύσταση και νέας προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη κατέθεσαν 78 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στην άγονη γραμμή Δωδεκανήσου.

Οι εργασίες της προανακριτικής ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης. Την Τετάρτη 28 Απριλίου το πόρισμα θα επιδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Αιγαίου, μία ψηφοφορία για την οποία η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ούτε κομματικής πειθαρχίας, αλλά και ούτε ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την Τρίτη κατέθεσε εκ νέου στην επιτροπή ο αδελφός του πρώην υπουργού κ. Αναστάσιος Παυλίδης, αλλά και ο επιχειρηματίας κ. Κλέαρχος Ρούτσης, ο οποίος είχε κάνει τραπεζικές καταθέσεις στο όνομα του Αναστάσιο Παυλίδη. Ο αδελφός του κ. Παυλίδη δικαιολόγησε όλες τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών, ενώ υποστήριξε ότι από το 1985 έχει κάνει γενικό πληρεξούσιο τον αδελφό του, ενώ ο επιχειρηματίας Ρούτσης υποστήριξε ότι την περίοδο 2000-2001 είχε λάβει τμηματικά από τον αδελφό του πρώην υπουργού το ποσό των 110 εκατομμυρίων δραχμών, με σκοπό τη δημιουργία τουριστικής μονάδας στο Γαλαξίδι. Η μονάδα, ωστόσο, δε χτίστηκε ποτέ λόγω χαμηλού συντελεστή δόμησης και έτσι την περίοδο 2002 – 2008 ο κ. Ρούτσης επέστρεψε τμηματικά τα χρήματα που είχε δανειστεί. Απαντώντας γιατί έκανε σπαστές καταθέσεις, ο κ. Ρούτσης υποστήριξε πως αυτό έγινε γιατί δε θυμόταν τον αριθμό φορολογικού μητρώου.

Ψήφος κατά συνείδηση

Ενόψει της μυστικής ψηφοφορίας στις 4 Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος επανέλαβε ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. "Πρόθεσή μας είναι να αφήσουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία να εξελιχθεί", είπε χαρακτηριστικά.

Στην επιλογή της ψήφου κατά συνείδηση φαίνεται να καταλήγει η κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και η Ρηγίλης , πρώτον γιατί θέλει θα κρατήσει πολιτικές αποστάσεις από τον κ. Παυλίδη, δεύτερον γιατί με την ψήφο κατά συνείδηση παίρνει τα μέτρα της ώστε να μη χρεωθεί πολιτική ήττα από την απειθαρχία βουλευτών, και τρίτον διότι ορισμένοι βουλευτές έχουν ήδη επιλέξει το "λευκό" ψηφοδέλτιο, προκειμένου να μην ταυτιστούν με τον Αριστοτέλη Παυλίδη και να μην επιφέρουν την παραπομπή του
Πηγή: skai.gr