Πρόταση δυσπιστίας από Μητσοτάκη: Ο Πολακισμός είναι φασισμός (vid)

Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του κ. Πολάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την «χυδαία» όπως ανέφερε «επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης κατά ενός αγωνιστή της ζωής» προσθέτοντας ότι «η αυταρχική συμπεριφορά ενός βουλευτή που αντί να απολογείται, απαντά με ύβρεις, προκαλεί τον κόσμο».

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη, σημειώνοντας ωστόσο ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτή η διαδικασία θα ήταν περιττή, γιατί οποιοσδήποτε υπουργός θα είχε πάει σπίτι του.

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι καλύπτει τον κ. Πολάκη, με το πρόσχημα ότι είναι αψύς και Σφακιανός.

«Προσέβαλε έτσι όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη. Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και υπερηφάνεια με έναν θρασύδειλο πολιτικό Τραμπούκο;» ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές της κυβέρνησης να τοποθετηθούν δια της ψήφου τους στο επίμαχο ζήτημα: «Το ερώτημα λοιπόν αφορά εσάς, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε κι εσείς Πολάκηδες; Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, δημοσιεύοντας το ΦΕΚ του διορισμού του.

Την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ανακοίνωσε η ΝΔ και μέσω του λογαριασμού της στο twitter υπό τον τίτλο «Ο Πολακισμός είναι φασισμός» με ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει όλες τις απρεπείς συμπεριφορές του κ. Πολάκη.





Πηγή: skai.gr