Κλείσιμο

Προτάσεις ΠΑΣΟΚ για ανασυγκρότηση

Τους δύο πυλώνες του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ - με επικεφαλής τον ίδιο - για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών παρουσίασε από την Ηλεία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την άμεση ανακούφιση με την καταβολή εισοδήματος στους πυρόπληκτους έως ότου αποκατασταθούν, καθώς και την ανασυγκρότηση και αναγέννηση των καμένων περιοχών.

Το εισόδημα ορίζεται στα 1.000 ευρώ μηνιαίως και θα δίνεται για πέντε χρόνια στους αγρότες και για επτά στους ελαιοπαραγωγούς, με την προϋπόθεση της επανέναρξης των γεωργικών τους δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση σε ποσοστό 100% των πυρόπληκτων αγροτών για την αντικατάσταση του μηχανολογικού και μη εξοπλισμού, ενώ θα δοθούν ειδικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης.

Τέλος, δήλωσε ότι θα δώσει βαρύτητα στη στήριξη των πληγέντων κατοίκων, με παροχή στέγης και εγγυημένου εισοδήματος έως ότου αποδώσουν οι καλλιέργειές τους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι οι καμένες περιοχές δε θα πρέπει να εγκαταλειφθούν, ούτε να μεταβληθούν οι κάτοικοι σε περιβαλλοντικούς πρόσφυγες, ενώ χαρακτήρισε τον αντίκτυπο των πυρκαγιών πάνω στους Έλληνες σαν την είδηση της εισβολής στην Κύπρο και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

"Σήμερα τίποτα δεν είναι όπως πριν", τόνισε χαρακτηριστικά και ζήτησε ομοψυχία και αφύπνιση για μία "εθνική αναγέννηση" που, όπως είπε, "θα γίνει η πυξίδα γι' αυτά που θα συμβούν στο μέλλον".

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "ανύπαρκτη" την κυβέρνηση, μίλησε για αρωγή που μετατρέπεται σε εξαγορά ψήφων και τόνισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν στόχο "να ξεπλύνουν τη ντροπή και τις ευθύνες για την ανικανότητά τους".
Πηγή: skai.gr