Προκαταρκτική: Ο Σάμπυ Μιωνή καταγγέλλει εκβιασμό από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Σε βαρύτατες καταγγελίες για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο  προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής κατά την εξέταση του από την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να μίλησε για ωμό εκβιασμό από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας με αρχηγό τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο Σάμπυ Μιωνής φέρεται να κατέθεσε ότι στις 2 Μαρτίου 2016 σε συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό παρουσία του τότε υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Όπως ανέφερε, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε τα χρήματα για λογαριασμό του εκδότη της εφημερίδας Δημοκρατία, Γιάννη Φιλιππάκη προκειμένου ο δεύτερος να καλύψει τα δικαστικά έξοδα που είχε κάνει μετά τις αγωγές του κ. Μιωνή εναντίον του για συκοφαντικά δημοσιεύματα εμπλοκής του επιχειρηματία στην Λίστα Λαγκάρντ. 

Παράλληλα ο επιχειρηματίας υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη είναι μέλος της ομάδας Παπαγγελόπουλου και γι’ αυτό εξέδιδε εντάλματα σύλληψης εναντίον του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι για όσα καταθέτει και καταγγέλλει διαθέτει ντοκουμέντα τα οποία αν χρειαστεί θα καταθέσει στην Δικαιοσύνη. Άφησε να εννοηθεί ότι τα ντοκουμέντα είναι ηχητικά χωρίς να το διευκρινίσει. 
 

Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Οι βαρύτατες καταγγελίες Μιωνή που φέρεται να εμφανίζουν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης με στόχο πολιτικά και οικονομικά οφέλη έχει ήδη προκαλέσει πόλεμο πλειοψηφίας και αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγές της ΝΔ έκαναν λόγο για «βόμβα μεγατόνων» από τον Σάμπυ Μιωνή που «αποκάλυψε το παραδικαστικό κύκλωμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τον τρόπο με τον οποίο εκβιάστηκε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο παρουσία του πρώην Υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, στο γραφείο του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου».

Την ίδια στιγμή πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν ότι είναι άνθρακες ο «θησαυρός» Μιωνή και η «διαφημισμένη βόμβα ήταν στράκα στρούκα δεύτερης διαλογής». «Τα "πραγματικά περιστατικά" που αναφέρει είναι από γελοία έως εξαιρετικά γελοία», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Κατέθεσε μήνυση για κακουργήματα  

Ο Σάμπυ Μιωνής μέσω του δικηγόρου του κατέθεσε σήμερα μήνυση για σειρά αδικημάτων κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταγγέλοντας τον πρώην υπουργό για απόπειρα εκβίασης, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου και λοιπά. Η μήνυση στρέφεται και κατά του εκδότη της Δημοκρατίας, Γιάννη Φιλιππάκη και δύο δημοσιογράφων. 

Πηγή: skai.gr