Προεκλογικός "πυρετός"

Την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα γνωστοποίησε ο Βασίλης Μαγγίνας.

Στη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την παρατεταμένη αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς του, του επιβάλλουν να μην διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του.

Ο κ. Μαγγίνας σημειώνει επίσης ότι η εξέλιξη αυτή τον προσβάλει και τον αδικεί.

Ωστόσο όπως αναφέρει η προσωπική και πολιτική του αξιοπρέπεια τον υποχρεώνει να σιωπήσει για να μην δώσει σε κανένα το δικαίωμα να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη του και τον Κώστα Καραμανλή την ώρα μιας πολύ κρίσιμης εκλογικής μάχης.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ.

Μετά τη συνεδρίαση, ο Γιώργος Σουφλιάς εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου και τον κάλεσε να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης.

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για αοριστολογίες, ασάφειες και αντιφάσεις.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει παράδειγμα χώρας παγκοσμίως που να προοδεύει όταν έχει τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "οι υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθούν, αλλά ακόμη και αν υλοποιηθούν θα προκαλέσουν ζημιά στην ελληνική οικονομία".

Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει σε Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες, στον Πολυχώρο «Αθηναΐς».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην Κύπρο και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν του Γιάννου Κρανιδιώτη, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατό του.

Την Κυριακή, ο Γιώργος Παπανδρέου, από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως τα έσοδα για τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική ανάκαμψη θα εξασφαλιστούν από την επανεκκίνηση της οικονομίας και τον περιορισμό της σπατάλης.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα κληθούν να συνεισφέρουν όσοι έχουν φοροδοτική ικανότητα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είπε ότι πρόκειται για εθνική προσπάθεια από την οποία η Εκκλησία δε θα θέλει να λείψει.

Κάλεσμα στους πολίτες να αποδυναμώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις εκλογές απηύθυνε η Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στους εργαζόμενους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Τόνισε ότι πρέπει τα λαϊκά στρώματα που έχουν χτυπηθεί περισσότερο να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και λύση όπως είπε δεν είναι η αποχή.

Σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην καθημερινότητα των εργαζομένων μετά τις εκλογές ανεξάρτητα απο το ποια κυβέρνηση θα εκλεγεί όπως δεν υπάρχουν αλλαγές στο ίδιο έργο όταν το ανεβάζουν διαφορετικοί σκηνοθέτες.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάννης Δραγασάκης (υπεύθυνος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ) και ο Αντώνης Νταβανέλος, (εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα "Τα αναπάντητα ερωτήματα από τη Δ.Ε.Θ. και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ανάλγητα πακέτα μέτρων που παρουσίασαν οι κύριοι Καραμανλής και Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε το πακέτο του κ. Καραμανλή "χωρίς περιτύλιγμα" ενώ του κ. Παπανδρεου είπε ότι είχε "περιτύλιγμα συμπόνιας".

Ο κ. Τσίπρας έθεσε εννιά ερωτήματα, απευθυνόμενος κυρίως στον κ. Παπανδρέου. Ρώτησε τι θα κάνει για το εισόδημα των μισθωτών, την ανεργία, τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τις τράπεζες, τη δημόσια περιουσία, το φορολογικό σύστημα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία και το περιβάλλον.
Πηγή: skai.gr