Προανακριτική: Ζητούνται έγγραφα πιθανής παρέμβασης Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Noor 1

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στοιχεία για πιθανή παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης του «Noor1», αποφάσισε να ζητήσει από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Προανακριτική Επιτροπή, που ερευνά τον καταγγελλόμενο μηχανισμό «Ρασπούτιν», μετά από πληροφορίες για εμπλοκή του.

Το σχετικό αίτημα κατέθεσαν στη σημερινή συνεδρίαση οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κατατίθενται στοιχεία που αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο και αν αυτό ισχύει θα πρέπει να συσχετιστούν με την έρευνα που διεξάγει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον ίδιο.

Το αίτημα έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Εκτός από το ΚΙΝΑΛ υπέρ του αιτήματος λήψης των επίμαχων εγγράφων τάχθηκαν η ΝΔ και η Ελληνική Λύση. Κατά τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε ζητώντας το αίτημα να γίνει πιο συγκεκριμένο.

Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής, Γιάννη Μπούγα, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνουν: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση που είναι γνωστή ως Noor1. Κατά την έρευνα αυτή πληροφορούμαστε πως κατατίθενται στοιχεία που αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο, τα οποία, αν πράγματι υπάρχουν, πρέπει να συσχετιστούν με την έρευνα που διεξάγει η παρούσα Επιτροπή της Βουλής. Ζητάμε συνεπώς, να κατατεθούν στην Επιτροπή όσα έγγραφα εμπεριέχουν καταθέσεις που αφορούν στον ανωτέρω υπουργό».

Δείτε την επιστολή εδώ

Βουκλίδης και Ράικου οι επόμενοι μάρτυρες με το νέο χρόνο

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής αποφάσισαν επίσης οι επόμενοι μάρτυρες που θα κληθούν τη νέα χρονιά να είναι ο διαφημιστής και εκδότης Εμμανουήλ Βουλκίδης και η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράικου φέρεται να έχει κατονομάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον περιβόητο «Ρασπούτιν», καταγγέλλοντας αφόρητες πιέσεις και παρεμβάσεις στο έργο της, που την οδήγησαν στην παραίτηση.

Ο δε Βουλκίδης παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με έκθεση του FBI που κατέθεσε στην Επιτροπή πρόσφατα ο κ. Αγγελής, «δια της εταιρίας του ξεπλενόταν χρήμα για το τμήμα πρόσβασης στην αγορά της Novartis». Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «το ποσό του συνολικού τιμολογίου της εταιρίας αφαιρούμενου μιας αμοιβής για τον κ. Βουλκίδη, συν φόροι, ήταν το ποσό που ο κ. Φρουζής λάμβανε ως δωροδοκία».