Πόρισμα ΝΔ για Novartis: Συνειδητή η μη διερεύνηση για να συγκαλυφθεί η σκευωρία

«Η Επιτροπή κατέστη οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την Κυβέρνηση σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης», σχολιάζουν οι βουλευτές ΝΔ – μέλη της Προανακριτικής.

Ένα πολιτικό κείμενο με το οποίο εξαπολύουν μύδρους εναντίον της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί μετατροπής της Προανακριτικής σε «οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την Κυβέρνηση σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της», επέλεξαν να καταθέσουν ως πρόταση οι βουλευτές της ΝΔ που μετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, ώστε αυτό να συμπεριληφθεί στο τελικό πόρισμα.

Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νότης Μηταράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης, στηλιτεύουν την τακτική που ακολούθησαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης στην Επιτροπή, κατηγορώντας τους ευθέως για «συνειδητή επιλογή» μη εξέτασης της υπόθεσης, εμποδίζοντας την αποκάλυψη της αλήθειας και της «σκευωρίας» που κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή η αντιπολίτευση μέσω της επίκλησης της «δήθεν» αναρμοδιότητας της Βουλής και της συστηματικής άρνησης κλήσης μαρτύρων, ενώ υπογραμμίζουν το γεγονός ότι από τη διαδικασία δεν προέκυψαν ούτε καν ενδείξεις τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος από τα αναφερόμενα στη δικογραφία 10 πολιτικά πρόσωπα.

«Πανικόβλητη (σ.σ. η πλειοψηφία) κρύφτηκε πίσω από την δήθεν αναρμοδιότητά της, αποκαλύπτοντας όμως τον οργανικό της ρόλο στην κυβερνητική σκευωρία», σχολιάζουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζοντας σε ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ ότι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την πάγια νομολογία.

Κατά τη ΝΔ ο τρόπος που διαχειρίστηκαν την υπόθεση κυβέρνηση και πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στην Προανακριτική συνιστά «υλοποίηση ενός σχεδίου σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης, το οποίο κατέπεσε ελλείψει οιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου αφήνοντας τους σκευωρούς εκτεθειμένους απέναντι στο Σύνταγμα, τον Ποινικό Δικαστή και κυρίως απέναντι στον Λαό μας. Και αυτό το έκαναν για να μην αποκαλυφθεί η σκευωρία και για να παραμένουν ανυπεράσπιστοι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι».

Οι ίδιοι , ωστόσο, προσθέτουν ότι «η σκευωρία όμως έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνομωσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis