Κλείσιμο

Πόρισμα ΔΗΣΥ για Novartis: Επιβεβαιώθηκε η μεθόδευση σπίλωσης

Τη δική του ξεχωριστή πορισματική έκθεση με την οποία καταγγέλλει την κυβερνητική πλειοψηφία για μεθοδευμένη συσκότιση της υπόθεσης, προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, κατέθεσε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Προανακριτική της Βουλής για τη Novartis, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί αναρμοδιότητας της Βουλής να διερευνήσει τα ενδεχόμενα αδικήματα δωροδοκίας - δωροληψίας.

«Το αδιέξοδο της αναρμοδιότητας ισοδυναμεί με τη συγκάλυψη της αλήθειας και τον πολιτικά ύποπτο χειρισμό της όλης υπόθεσης. Το ότι η Βουλή είναι δήθεν αναρμόδια να ελέγξει τα παραπάνω αδικήματα και ότι αρμόδια πλέον είναι η τακτική Δικαιοσύνη είναι λανθασμένη και αποπροσανατολιστική θέση.

Συνεπώς, πρόκειται για απόφαση σκοπιμότητας, συγκάλυψης και πολιτικού χειρισμού της υπόθεσης που κατέληξε σε αυτό που η κοινή γνώμη ήδη αποκαλεί “φιάσκο”», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κείμενό του ο κος Παπαθεοδώρου.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ χαρακτηρίζει «πρωτοφανή ερμηνεία σκοπιμότητας» το σκεπτικό της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι οι ενδεχόμενες πράξεις δωροδοκίας

και δωροληψίας «δεν τελούνται απαραίτητα ούτε καν συνήθως κατά την άσκηση των υπουργικών και πρωθυπουργικών καθηκόντων», ώστε ο φάκελος να αναπεμφθεί στη Δικαιοσύνη χωρίς διερεύνηση, ενώ παράλληλα επισημαίνει τη συστηματική άρνησή τους να δεχτούν την κλήση μαρτύρων προστατευόμενων και μη στην Επιτροπή εμμένοντας στην αρμοδιότητα ή μη από την αρχή.

«Είχαμε καταγγείλει εξαρχής και σταθερά αυτή τη διαφαινόμενη εξέλιξη σκοπιμότητας και ευτελισμού των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η παράλειψη ουσιαστικής εξέτασης της υπόθεσης ενώ είχε συσταθεί η Επιτροπή, θα οδηγούσε αναπόδραστα στη συγκάλυψη της υπόθεσης, στη συντήρηση των αμφιβολιών και των σκιών εναντίον των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στην αποστέρηση από τα αναφερόμενα πρόσωπα του δικαιώματος στο “φυσικό δικαστή”, ώστε να λάμψει η αλήθεια», αναφέρει ο ίδιος στην πορισματική του έκθεση, τονίζοντας ότι η στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει την αρχική άποψη του κόμματός του περί απλής επιχείρησης «σπίλωσης των αναφερόμενων στο φάκελο 10 πολιτικών προσώπων και στη συντήρηση σκιών για ωμούς πολιτικούς λόγους».

«Το πόρισμα της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των μελών της Επιτροπής μας βρίσκει απολύτως αντίθετους από συνταγματικής, ποινικής και πολιτικής πλευράς», καταλήγει ο κος Παπαθεοδώρου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis με στόχο την οριστικοποίηση του πορίσματος της πλειοψηφίας που επί της ουσίας έχει προαναγγελθεί ότι θα αναφέρεται σε αναρμοδιότητα της Βουλής να διερευνήσει την υπόθεση και το οποίο θα διαβιβαστεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση, πριν η δικογραφία επιστραφεί στη Δικαιοσύνη.

Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παρουσιάσουν τις δικές τους πορισματικές προτάσεις και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που είχαν αποχωρήσει ομαδικά από την Επιτροπή καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και προσχεδιασμένη διαδικασία.

Οι πληροφορίες θέλουν άπαντες να διαφωνούν κάθετα με το σκεπτικό της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να καταθέτουν τις απόψεις τους στη Γραμματεία της Επιτροπής με τη μορφή πολιτικού κειμένου καταγγελίας ανάλογου περιεχομένου με αυτό του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ώστε να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: Novartis