Πέτσας: Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σημαντικά έργα του δήμου Αχαρνών

Την ένταξη προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σημαντικών έργων για τον δήμο Αχαρνών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, και συνομίλησε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων και μέλη της δημοτικής αρχής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, για τα ζητήματα που απασχολούν τον δήμο.

Ο αν. υπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένα, ότι μετά το έργο της ύδρευσης που έχει ήδη ενταχθεί, στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου θα εγκριθεί και η χρηματοδότηση της πρότασης του δήμου για την αστική αναζωογόνηση, που περιλαμβάνει την ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πάρκου της Λαθέας, έκτασης 32 στρεμμάτων, καθώς και η κατασκευή πεζοδρόμων και η ανάπλαση δύο εισόδων της πόλης, των Λεωφόρων Δημοκρατίας και Φιλαδελφείας. Επίσης, αναμένεται η έγκριση της πρότασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και θα ακολουθήσουν οι προτάσεις για την ηλεκτροκίνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου, ο προϋπολογισμός των οποίων συνολικά υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα αναλάβει πλήρως την αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βλασίου, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα του δήμου. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου, μαζί με εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, αναμένεται να ανέλθει στα 2 εκατ. ευρώ περίπου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ