Πέτσας σε ΣΚΑΪ για φωτιά στη Σταμάτα: Αν δεν είχε γίνει καθαρισμός, θα είχαμε μεγαλύτερη καταστροφή

Για την πυρκαγιά στη Σταμάτα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως είχαν γίνει συντονισμένες προσπάθειες καθαρισμού της περιοχής το Μάιο και ευτυχώς με την έκτακτη χρηματοδότηση που δόθηκε στους δήμους έγινε η αποκομιδή και η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης, στο μεγαλύτερο μέρος της.

«Αν δεν είχε γίνει αυτός ο καθαρισμός, θα είχαμε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή.»

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η φωτιά ξέσπασε σε σημείο δίπλα ακριβώς στις κατοικίες, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είχε γίνει «Μάτι».

Ωστόσο, πέρασε από δέντρο σε δέντρο στην κορυφή, δεν ήταν έρπουσα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί εργαζομένων

Στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες. «Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η συνταγή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι απασχολεί την κυβέρνηση και συζητείται το θέμα του υποχρεωτικού των εργαζόμενων στην εστίαση, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Αντίθετα το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών το έκλεισε χτες ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει τεθεί θέμα αποκλεισμού των ανεμβιολίαστων από τα καταστήματα λιανεμπορίου.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην αναβάλουν τον εμβολιασμό τους λόγω διακοπών και πρόσθεσε πως αν οι ειδικοί συστήσουν να γίνει και τρίτη δόση του εμβολίου η κυβέρνηση θα το κάνει.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η κυβέρνησή δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χωρά και την οικονομία σε νέο απαγορευτικό.
 

Πηγή: skai.gr