Κλείσιμο

Πέτσας σε ΣΚΑΪ: «Ο Τσίπρας πρέπει να διαγράψει τον Παπά ή να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους»

Τη διαγραφή του Νίκου Παπά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, από τον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως αν δεν το κάνει θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους, ενώ τον κάλεσε να τοποθετηθεί για το αν τελικά γώριζε ή όχι για το παρακράτος. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «Ο κ. Παπάς στη συνομιλία που είδες το φως της δημοσιότητας αναγνωρίζει ότι υπήρχε ένα παρακράτος επί των ημερών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος το γνώριζε από το 2016 τουλάχιστον και δεν έκανε κάτι γι’ αυτό. Φαίνεται να έχει δώσει μια γενική ενημέρωση στον τότε πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, όπως ο ίδιος είπε εκ των υστέρων, αφού δεν αμφισβήτησε τη γνησιότητα του ηχητικού ντοκουμέντου. Έχουμε επίσης τις δηλώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έλεγε ότι ήταν ενήμερος ο κ. Τσίπρας. Άρα ο κ. Τσίπρας έχει ένα πράγμα να κάνει: Ή να διαγράψει τον κ. Παπά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη του παρακράτους». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από τις τοποθετήσεις του κ. Παππά, είναι ξεκάθαρο ότι μιλούσε για «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ  με τον κ. Παπαγγελόπουλο», ενώ επισήμανε ότι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης είτε γνώριζαν είτε συμμετείχαν στο παρακράτος. 

Σχετικά με την προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγιο για την υποκλοπή τηυς συνομιλίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι σύμφωνα με τον νόμο 4356/2015 επί υπουργίας του κ. Παπαγγελόπουλου ακόμα και παράνομα κτηθέν υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι τον κατήργησε τ 6 μέρες πριν τις εκλογές «προφανώς για να μην αφορά μετέπειτα οποιαδήποτε υπόθεση υπουργών ή άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ». Εξήγησε δε ότι η διάταξη επανήλθε σε ένα μέρος της το φθινόπωρο του 2019 με τροπολογία  βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται τέτοιου είδους υλικό μόνο όταν αφορά για τεκμηρίωση αδικημάτων που είναι κακουργηματικού βαθμού. «Άρα είναι λίγο υποκριτικό να έχει χρησιμοποιηθεί αυτή η μεθόδευση για να κατηγορηθούν άνθρωποι, όπως ο κ. Παπασταύρου ή ο κ. Γεωργιάδης και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για την αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από την προανακριτική ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «μηδένα προ τους τέλους μακάριζε» τονίζοντας ότι «ποιος θα φανταζόταν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος είχε μια παντοδυναμία, ότι δε θα έχει το ψυχικό σθένος να σταθεί και να αντιμετωπίσει ερωτήσεις». 

Σε ό,τι αφορά στη Novartis, επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το επόμενο αν θα ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis. «Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να αναρωτηθούν όσοι μας ακούνε γιατί τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κάτι για αυτό. Γιατί δεν ασχολήθηκαν με το υπαρκτό ζήτημα διαφθοράς, στο οποίο εμπλεκόταν η συγκεκριμένη εταιρεία, διάφορα στελέχη του ιατρικού κόσμου, γενικά όλο το κύκλωμα της υγείας, αλλά κατασκεύασε μια πολιτική σκευωρία για να σπιλώσει αντιπάλους, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργούς και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, χωρίς κανένα στοιχείο».

Ως προς τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στους εργαζομένους, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων που περιμένουν τους μήνες του καλοκαιριού να απασχοληθούν εποχικά για να έχουν ένα μεγαλύτερο εισόδημα και να ισοφαρίσουν το πολύ χαμηλό εισόδημα που παίρνουν κάποιους μήνες του χειμώνα από το επίδομα ανεργίας. «Έχουμε φροντίσει να επεκταθεί το πρόβλημα της αναστολής εργασίας σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο προκειμένου να καλυφθεί ο μεγαλύτερος δυνατόν αριθμός εργαζομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά ωστόσο τόνισε ότι υποκρύπτεται ένα πρόβλημα, για το οποίο αναζητείται λύση και αφορά στους ανθρώπους που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα και δεν μπόρεσαν να πληρωθούν για τον Ιούνιο και θα θα πληρωθούν τον Ιούλιο. «Υπάρχει δηλαδή αυτό το κενό. Κοιτάζουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε αυτούς τους ανθρώπους τις επόμενες ημέρες ώστε να ληφθεί υπόψη και αυτό το γεγονός του Ιουνίου», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις Ακάρ, ο οποίος είπε στην Αθήνα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλιώς θα στενοχωρηθεί, ο κυβερντητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «αυτή η φρασεολογία είναι τελείως απαράδεκτη και φυσικά καθόλου εποικοδομητική. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας προκειμένου να μπορέσουμε να συζητήσουμε τη μια και μοναδική διαφορά μας που είναι η διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Εφόσον υπάρξει αυτή η έμπρακτη αποκλιμάκωση εδώ είμαστε να το συζητήσουμε αυτό το θέμα γιατί πάντα θέλουμε να σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Κάποιοι άλλοι δεν τους σέβονται».     
 

Πηγή: skai.gr