Πέτσας: Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία δικαστήρια έως τις 7 Ιανουαρίου

Την παράταση του απαγορευτικού έως και τις 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί στα σχολεία, καθώς επίσης και σε εστίαση και ψυχαγωγία, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για επάνοδο στην κανονικότητα σταδιακά και με ασφάλεια, καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου ήταν πιο αργή της αναμενόμενης εξαιτίας της κόπωσης όλων των πολιτών και της αυξημένης κινητικότητας. 

"Εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ" επισήμανε, παρά τη σχετική σταθεροποίηση και τη σχετική μείωση των κρουσμάτων. Όπως διευκρίνισε η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20% στο δεύτερο λοκντάουν συγκριτικά με το πρώτο.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, θα γίνουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ειδικότερα:

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί παραμένουν κλειστά, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες (με εξαίρεση τις εγκεκριμένες από την ΓΓΠΠ όπως τα επαγγελματικά πρωταθλήματα Super League και Basket League) και τα χιονοδρομικά κέντρα. 

Επίσης δεν επιτρέπονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις, και εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις τη νύχτα. 

Παράλληλα, παραμένουν εν ισχύι οι διατάξεις για τηλεργασία, ατομική άθληση έως τρία άτομα. 

Όσοι έρχονται από το εξωτερικό την περίοδο των γιορτών (από 18 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου), θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR (εντός 72 ωρών), ενώ θα υποβάλλονται σε rapid test και θα τίθενται σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών.

Μητσοτάκης

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να βιαστεί να ανοίξει την αγορά, καθώς προέχει η δημόσια υγεία και η αντοχή του ΕΣΥ, ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος της κυβέρνησης παρέπεμψε για τους εμβολιασμούς από τις αρχές του νέου έτους. 
 

Πηγή: skai.gr