Πέτσας για Τσίπρα: Με τη ρητορική του, αν χάσει τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να παραιτηθεί

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας λέγοντας πως με την ρητορική που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν χάσει στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματός του.

«Θα περιμένουμε να δούμε τον κ. Τσίπρα τι θα κάνει όταν θα χάσει τις επόμενες εκλογές. Όταν ζητάει να φύγει μια κυβέρνηση γιατί θεωρεί ότι απέτυχε, όταν ζητά μετ’ επιτάσεως πρόωρες εκλογές γι αυτό, όταν γίνουν εκλογές θα πρέπει οι ίδιος να αποχωρήσει αν δεν κερδίσει αυτό το στοίχημα», είπε ο κ. Πέτσας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Τόνισε ότι δεν γίνεται καμιά εκλογική προετοιμασία στο υπουργείο Εσωτερικών, ούτε υπ0άρχει και καμιά σκέψη για αλλαγή στο χρόνο διεξαγωγής τους, επισημαίνοντας πως μόλις πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε πως οι κάλπες θα στηθούν στην τετραετία.

Για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν θα αλλάξει, ψηφίστηκε από αυτή την κυβέρνηση, είναι λιγότερο ενισχυμένος, αλλά η κυβέρνηση εκτιμά ότι το στοίχημα της αυτοδυναμίας θα κερδηθεί.

Θα συνεχιστεί η στήριξη για την ενεργειακή κρίση

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο και μετά στηρίζει συνεχώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

«Συνολικά έχουμε δώσει 2 δισ. Ευρώ, πάνω από μια μονάδα του ΑΕΠ για τη στήριξη, είτε μέσω επιδότησης στο ρεύμα και το αέριο ή για την αναπροσαρμογή στους στους αγρότες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το οικονομικό επιτελείο, πρόσθεσε, μπορεί να στηρίξει την οικονομία για όσο χρειαστεί γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη πια στην ελληνική οικονομία. Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση προχωρά παράλληλα σε κινήσεις για να μένουν περισσότερα στην τσέπη πολιτών, με μείωση φόρων και αύξηση κατώτατου μισθού.

Πηγή: skai.gr