Πέτσας για Τουρκία: Με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση απαντάμε στις προκλήσεις

Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Αθήνα εάν το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Ορούτς Ρέις, φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε λακωνικά, «θα κάνουμε ότι χρειαστεί».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την ευρωπαϊκή στάση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη και πως το θέμα αυτό, τέθηκε από τον Πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής.

Σχετικά με ενδεχόμενο βέτο στην ΕΕ από την Ελλάδα, τόνισε ότι αποτελεί ένα «όπλο» στα χέρια της Αθήνας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση υπάρχει ικανοποίηση από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο.

Για την αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, είπε ότι οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές δεν θα ισχύσουν για τους ήδη υπηρετούντες, αλλά και για τις αμέσως επόμενες ΕΣΟ, καθώς θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, πιθανότατα έξι μηνών.

Πηγή: skai.gr