Κλείσιμο

Πέτσας για Σκέρτσο: Προσωπική άποψη, αλλά όχι παρέμβαση - Χαρίτσης: Να αποπεμφθεί

Δεν είναι προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη η προσωπική άποψη, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Mega για τις δηλώσεις Σκέρτσου σχετικά με την Εισαγγελέα της υπόθεσης Τοπαλούδη και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στα θέματα της Δικαιοσύνης. Ο κ. Σκέρτσος εξέφρασε προσωπικές απόψεις, χωρίς καμία πρόθεση να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Φαίνεται όμως ότι  στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και σε όσους θέλουν να δουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις, περισσεύει η υποκρισία. Δεν υπάρχει κανένα  θέμα με τον κ. Σκέρτσο. Εξέφρασε προσωπικές απόψεις, χωρίς καμία πρόθεση παρέμβασης στη Δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «πρόβλημα υπάρχει όταν κάποιος μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας, όταν υπάρχει ένα παραδικαστικό κύκλωμα επί των ημερών του, που σήμερα ελέγχεται από την Προανακριτική Επιτροπή ή ακόμα όταν δεν αρέσει σε κάποιον μια απόφαση της Δικαιοσύνης, όταν λέει για παράδειγμα, ότι αποκλείεται να βγει αρνητική απόφαση από  το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτά ναι, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι προσωπικές απόψεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί αποπομπή Σκέρτσου

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpa τόνισε ότι η δημόσια τοποθέτηση Σκέρτσου σε μια δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, «συνιστά ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης».

«Εφόσον ο κ. Σκέρτσος θέλει να τοποθετείται ως απλός πολίτης, ας τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης για να μπορεί να τοποθετείται επί παντός επιστητού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr