Πέτσας: Δεν φοβόμαστε για θερμό επεισόδιο αλλά επαγρυπνούμε

Πέτσας: Δεν φοβόμαστε για θερμό επεισόδιο αλλά επαγρυπνούμε

«Οι Έλληνες θέλουμε την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους τους γείτονές μας. Πάντοτε, όμως, με την προϋπόθεση ότι θα σέβονται και αυτοί το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας» τόνισε μιλώντας στην «Βραδυνή της Κυριακής» ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας, σε ξηρά και θάλασσα.» τόνισε υπογραμμίζοντας πως έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, έχουμε τους συμμάχους μας στο πλευρό μας, έχουμε και τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. 

«Αυταπάτες ας μην έχει κανένας»

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν υπάρχει φόβος για θερμό επεισόδιο ο κος Πέτσας δήλωσε πως δεν υπάρχει φόβος εντούτοις υπάρχει επαγρύπνηση ενώ επεσήμανε πως τα πολιτικά κόμματα ενημερώνονται τακτικά και όλοι οι Έλληνες συμφωνούμε ότι η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αυτονόητη. 

Κλειθείς να σχολιάσει την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, ο κος Πέτσας τόνισε πως πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική επίσκεψη, που μετατρέπει σε ανοικτή λεωφόρο τον δρόμο της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς και κρίσιμους τομείς. 

«Στην προσέλκυση επενδύσεων, τον Τουρισμό, τη Γεωργία, την κυβερνο-ασφάλεια, την Άμυνα και την  αμυντική βιομηχανία. Όπως μάλιστα τόνισε ο Πρωθυπουργός, η αμυντική συνεργασία μπορεί να αναπτυχθεί, όχι μόνο επιχειρησιακά, αλλά και σε ό,τι αφορά την αμυντική υποδομή, καθώς μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα σε ό,τι αφορά τη συμπληρωματικότητα των αμυντικών μας κλάδων», συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον κο Πέτσα, ιδιαίτερης σημασίας είναι, στο πλαίσιο των παραπάνω, και η συζήτηση που έγινε για τη  συμπεριφορά της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, τις αποσταθεροποιητικές ενέργειές της στη Λιβύη και την απολύτως άκυρη συμφωνία μεταξύ των δύο αυτών χωρών για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών. 

Ταυτόχρονα, όπως είπε, επιβεβαιώθηκε η κοινή πεποίθηση για τη γεωστρατηγική σημασία του EastMed και η κοινή βούληση για την προώθηση του έργου.

 «Σκοπός μας, όπως  δήλωσε ο Πρωθυπουργός, «είναι να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τη στρατηγική μας σχέσης, μέσω στενότερης συνεργασίας σε μια σειρά καθοριστικών τομέων», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: Βραδυνή