Περιορισμός χειρουργείων-Υπουργείο Υγείας: Λαϊκισμός επικρατεί στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον περιορισμό των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων που προβλέπονται στα νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας που θα τεθούν από την προσεχή Τρίτη (03/11) σε ισχύ.

Στο επίπεδο Α επιτήρησης «κίτρινο» οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις περιορίζονται μέχρι 20% και στο επίπεδο Β επιτήρησης «κόκκινο» περιορίζονται μέχρι 80%. Και στα δύο επίπεδα από τους περιορισμούς εξαιρούνται τα ογκολογικά και τα επείγοντα περιστατικά.

Υπουργείο Υγείας: Λαϊκισμός επικρατεί στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας, δοκιμάζουν τις αντοχές τόσο των ανθρώπων όσο και των Κρατών, σε όλο τον πλανήτη. Στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ, όμως, της πολιτικής απομόνωσης και ανυποληψίας, κυριαρχεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα και ο λαϊκισμός», απαντά το υπουργείο Υγείας.

Τονίζει ότι η προσωρινή μείωση των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων, εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, «ως μέτρο αύξησης της ανθεκτικότητας του συστήματος». Επισημαίνει επίσης, ότι έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς και η λειτουργία των ειδικών νοσοκομείων συνεχίζονται κανονικά.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας, οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις (όπως χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων, συνεδρίες σε μονάδα τεχνητού νεφρού) υλοποιούνται κανονικά από τα νοσοκομεία, «λαμβάνοντας πάντα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τις συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες ασθενών».

«Η Κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.», τονίζει το υπουργείο και απαριθμεί τις προσλήψεις που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αύξηση των κλινών ΜΕΘ.

Ειδικότερα:

- Οι προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. έχουν φτάσει τις 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό. 4.000 νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν.

- Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν διπλασιαστεί, από 557 το 2019 σε 974 και συνεχώς προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ.

- Τα ημερήσια τεστ φτάνουν τα 25.000, τριάντα φορές περισσότερα από το πρώτο κύμα, και έχουν φτάσει συνολικά τα 1,8 εκατομμύρια.

- Οι Κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν διενεργήσει περισσότερα από 450.000 τεστ.

- Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας (185 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία) και ήδη έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός εξετάσεων, ο οποίος έχει αποφορτίσει την εφημερία των νοσοκομείων.

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία 8μηνης αδράνειας

Για κυνική επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση και κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν προχώρησε σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών και σε ουσιαστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ.

Τονίζει πως η ακύρωση χειρουργείων σε χιλιάδες ασθενείς θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους και πως πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί «εσωτερικό lockhdown» στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μεταξύ άλλων, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ και άμεση συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ.

ΚΚΕ: Ψέματα η θωράκιση του ΕΣΥ – Γίνεται «μιας νόσου»

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, τονίζει πως η περικοπή των χειρουργείων αποκαλύπτει τα ψέματα της κυβέρνησης για τη δήθεν θωράκιση του ΕΣΥ, που όπως αναφέρει μετατρέπεται σε «σύστημα υγείας “μιας νόσου”».

«Με τις χθεσινές ανακοινώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι ασθενείς μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο κομμωτήριο, αλλά δεν μπορούν να χειρουργηθούν με ραντεβού!!! Εκτός από τη γελοιότητα, αποκαλύπτεται και η επικινδυνότητα των μέτρων. Κανείς όμως δεν έχει δικαίωμα να περιφρονεί και να παίζει με την υγεία και τη ζωή του λαού», τονίζει το ΚΚΕ.

Καλεί επίσης σε μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη των μεγάλων μονάδων του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση, καθολικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους των μονάδων υγείας και πρόνοιας.
 

Πηγή: skai.gr