Περιοδικό παρουσιάζει τη διεθνή πολιτική σαν «Σχολή των Αθηνών» με Μητσοτάκη σε ρόλο Πλάτωνα!

Περιοδικό παρουσιάζει τη διεθνή πολιτική σαν «Σχολή των Αθηνών» με Μητσοτάκη σε ρόλο Πλάτωνα!

Σαν σύγχρονη «Σχολή των Αθηνών» του Ιταλού αναγεννησιακού καλλιτέχνη Ραφαήλ παρουσιάζει σε γελοιογραφία του τη διεθνή πολιτική σκηνή  το έγκυρο περιοδικό Our World στο οποίο αρθρογράφησε ο πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι το τιμώμενο πρόσωπο της φετινής δέκατης έκδοσης του ετήσιου περιοδικού, το οποίο εκδίδεται από την εφημερίδα New Europe. Στη γελοιογραφία, με έντονες επιρροές από Αστερίξ, ο πρωθυπουργός καταλαμβάνει περίοπτη θέση στο κέντρο σε ρόλο… Πλάτωνα (απεικονισμένος με τη μορφή του Λεονάρντο ντα Βίντσι από τον Ραφαήλ) με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να είναι δίπλα του σε ρόλο… Αριστοτέλη. 

Στη γελοιογραφία διακρίνεται μια πλειάδα πολιτικών: Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να μεταφέρει μια Καρυάτιδα (τυλιγμένη στην ευρωπαϊκή αστερόεσσα) μαζί με ένα βρετανικό μπουλντόγκ, αναφορά στα γλυπτά του Παρθενώνα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς συνομιλεί με τον Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται πίσω από… συνοριακό φράγμα, ο Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ παίζουν το επιτραπέζιο παιχνίδι Ναυμαχία ενώ ο κινέζος πρόεδρος ο Σι Τζινπίνγκ κατασκευάζει ένα ρομπότ. 

Η Σχολή των Αθηνών, ή Scuola di Αtene στην ιταλική γλώσσα, είναι μια από τις διασημότερες νωπογραφίες του Ιταλού καλλιτέχνη της Αναγεννησιακής τέχνης, Ραφαήλ. Η νωπογραφία διακοσμεί ένα τοίχο, του δωματίου με το όνομα "δωμάτιο των υπογραφών" ή "Stanza della Segnatura" της πτέρυγας "Stanze di Rafaello" δηλαδή "Τα δωμάτια Ραφαήλ" στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανό.

Από Ραφαήλ - Stitched together from vatican.va, Κοινό Κτήμα, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4406048

Πηγή: skai.gr