Περιφέρειες: Ποιοι προηγούνται-Σε ποιες θα χρειαστεί β γύρος

Σε 6 από τις 13 περιφέρειες φαίνεται ότι το αποτέλεσμα κρίνεται από τον α γύρο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. 

Στο 73,90% της ενσωμάτωσης η ΝΔ κερδίζει από τον α γύρο πρώτο γύρο 5 Περιφέρειες. Συγκεκριμένα ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται ότι εκλέγεται περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Γιώργος Κασαπίδης κερδίζει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο Κωνσταντίνος Αγοραστός εκλέγεται στην Θεσσαλία και ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο. Ο Γιώργος Χατζημάρκου καταλαμβάνει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στην Κρήτη φαίνεται ότι επανεκλέγεται ο Σταύρος Αρναουτάκης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. 

Σε τρεις περιφέρειες διεξάγεται «γαλάζιο» ντέρμπι και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο ανάμεσα στον νυν περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη και τον Παναγιώτη Νίκα, που στηρίζεται από την ΝΔ. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την μάχη δίνει ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος με την στήριξη της ΝΔ και ακολουθεί ο Χριστόδουλος Τοψίδης. Στο Βόρειο Αιγαίο  η Χριστιάννα Καλογήρου αντιμετωπίζει τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη. 

Στον β γύρο θα κριθεί το αποτέλεσμα σε 3 περιφέρειες ανάμεσα σε υποψηφίους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο αναλυτικά στην Αττική ο Γιώργος Πατούλης πηγαίνει σε β γύρο με την νυν περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο νυν περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Γαλατσιάτος εναντίον της Ρόδης Κράτσα, στην Δυτική Ελλάδα ο Απόστολος Κατσιφάρας εναντίον του Νεκτάριου Φαρμάκη.  

Στην Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός της ΝΔ θα αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή τον ανεξάρτητο Απόστολο Γκλέτσο.