Πελώνη για ταξίδι Μητσοτάκη σε Λιβύη: Ασφαλώς θα τεθεί το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου

Την επανεκκίνηση των σχέσεων της Ελλάδας με την Λιβύη που σηματοδοτεί η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα, επεσήμανε η κυβερνητική  εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η επίσκεψη Μητσοτάκη, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, θα επισφραγίσει και την επαναλειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τρίπολη.

«Προσβλέπουμε ότι η νέα αυτή σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών θα γραφτεί πάνω στη βάση των
αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της καλής πίστης. Είναι σημαντικό για τη Λιβύη, στη νέα αυτή εποχή, να απαλλαγεί από βαρίδια που την τραβούν προς τα κάτω, όπως η παρουσία ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων στο έδαφός της. Αλλά και από κείμενα που είναι και ανυπόστατα και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει κατά τις επαφές του στη Λιβύη όλες τις ελληνικές θέσεις ασφαλώς και για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η κ. Πελώνη εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει  τη Λιβύη και τους Λίβυους «με όλους τους τρόπους, τόσο στο διμερές όσο και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Πηγή: skai.gr