Παυλόπουλος: «Οι πολίτες εμπιστεύονται το κράτος και τους θεσμούς»

«Το έμβλημα της κυβέρνησης είναι όλα στο φως και μηδενική ανοχή στη διαφθορά», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.


Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι τρεις προφυλακισθέντες ήταν επικίνδυνοι και έπρεπε να εμφανιστούν με χειροπέδες, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «αυτά είναι θέμα της δικαιοσύνης και της αστυνομίας και δεν καθορίζονται από την επικαιρότητα». Σε άλλη ερώτηση αν θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τη θωράκιση της πολιτείας, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό πως εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, πως οι πολίτες εμπιστεύονται το κράτος και τους θεσμούς, όπως το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και κάνουν καταγγελίες, ενώ σημείωσε πως είναι σημαντική η συμβολή των πολιτών στο να καταγγέλλουν γεγονότα, όπως είναι και ευπρόσδεκτη η συμβολή του Τύπου στην αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων.


Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι η συζήτησε με τον πρωθυπουργό θέματα που αφορούν την καλή προετοιμασία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τη συμμετοχή τους, αλλά και για διαδικαστικά θέματα που αφορούν τη διενέργεια των εκλογών. «Οι εκλογές -είπε ο κ. Παυλόπουλος- είναι πολύ σημαντικό γεγονός και θα πρέπει να γίνουν με τον πιο άψογο τρόπο».

Πηγή: skai.gr