Πατούλης: Ο πολίτης της Αττικής θα προστατευτεί αποτελεσματικά από τους σεισμούς

Η Αττική σύντομα θα έχει καταστεί απολύτως σύγχρονη, εξοπλισμένη και άρτια οργανωμένη για τη διάσωση των πολιτών της, τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ανοίγοντας τις εργασίες του διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα «Σεισμός και Προστασία σε χώρους εργασίας της Περιφέρειας και των δήμων της Ανατολικής Αττικής".

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας) με τη συμμετοχή εργαζομένων της ΠΕ και των δήμων Αν. Αττικής, υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινού, ο οποίος στην εισήγηση του επεσήμανε την αναγκαιότητα προληπτικών ενεργειών καθώς και της εκπαίδευσης των εργαζομένων και των πολιτών επί του θέματος, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. Ε. Λέκκας σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου έκανε σημαντικές παρεμβάσεις και επισημάνσεις και ολοκλήρωσε με την προτροπή να επαναλαμβάνονται συχνά παρόμοιες δράσεις. Βασική ομιλήτρια ήταν η καθ. Ασημίνα Κούρου Ασημίνα, αν. προϊσταμένη της διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής 'Αμυνας του ΟΑΣΠ.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ζήτημα κρίσιμης σημασίας την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, από τους σεισμούς, όπως και την «ετοιμότητα κάθε πολίτη να είναι εκπαιδευμένος και κατάλληλα εξοπλισμένος για την επιβίωση όταν μια φυσική καταστροφή συμβεί». Ως κύριο μέλημα πέρα από τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών, σημείωσε ότι είναι η εφαρμογή των έξυπνων συστημάτων και των νέων τεχνολογιών που έχει στη διάθεση της πλέον η επιστήμη για να καταστεί ανθεκτική η Αττική και θα προστατευτεί αποτελεσματικά ο πολίτης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ