Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ είναι η συμμετοχή λαμπρών αγωνιστών και αγωνιστριών που είναι αφιερωμένη στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων και της προοδευτικής διανόησης, δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου, τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η κ. Παπαρήγα θα είναι υποψήφια στη Β' περιφέρεια Αθήνας και στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε η κ. Παπαρήγα, στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ συμμετέχουν επίσης, εκτός από μέλη του κόμματος, φίλοι και οπαδοί συνεργαζόμενοι είτε ως άτομα είτε συνεργαζόμενοι που εκφράζονται από την παρέμβαση αριστερών πολιτών.

Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι η βασική σύνθεση των ψηφοδελτίων έχει ως γνώρισμα τη συμμετοχή εργατών και εργατριών, μισθωτών, υπαλλήλων και επιστημόνων, που έχουν πάρει ενεργό μέρος στους αγώνες και μάλιστα έχουν τιμηθεί από την ψήφο των εργαζομένων στα συνδικάτα και άλλους φορείς του Κινήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, το 70% των υποψηφίων είναι εργατοϋπάλληλοι, από τους οποίους το 35% έχουν τελειώσει ΑΕΙ. Το 40,48% όλων των υποψηφίων ανακηρύσσονται για πρώτη φορά.

Από ηλικιακή πλευρά περίπου 20% είναι κάτω των 35 ετών, το 6,10% είναι αγρότες, το 9% αυτοαπασχολούμενοι, το 7,0% συνταξιούχοι, ηθοποιοί και καλλιτέχνες το 2,20% και η συμμετοχή των γυναικών ανέρχεται στο 23%.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ενώ στην τελευταία τιμητική θέση τοποθετήθηκε ο Ορέστης Κολοζόφ.

Επίσης, η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη είναι υποψήφια στην Α' περιφέρεια Αθήνας, όπως και η Λιάνα Κανέλλη, ενώ ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας, όπως και ο τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη μη επίτευξη συνεργασίας με το ΔΗΚΚΙ, η κ Παπαρήγα σημείωσε ότι με το ΔΗΚΚΙ υπήρχε μια σταθερή συνεργασία για την οποία το ΚΚΕ δεν έχει αλλάξει γνώμη, αλλά δεν υπήρχε γενικότερη πολιτική συνεργασία.

Επιδιώχθηκε συνεργασία, ξεκινώντας από τα κοινά σημεία, ώστε να γίνουν αργότερα η κατανομές, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το θέμα των ομολόγων, η κ. Παπαρήγα είπε ότι πρόκειται για μεγάλο πολιτικό και κυβερνητικό σκάνδαλο, όμως δεν είναι το μόνο θέμα και για το λόγο αυτό το ΚΚΕ βάζει στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επανέλαβε ότι είναι πολλά τα θέματα που δεν συζητούνται και στα οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το ΚΚΕ, ωστόσο σημείωσε ότι τυπικά θα έπρεπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να υποβάλει πρώτα την παραίτησή του.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔΠΑΣΟΚ η κ. Παπαρήγα είπε ότι το πρόγραμμα και οι επιλογές των δύο κομμάτων δεν κάνουν απαγορευτική τη μεταξύ τους συνεργασία. Έδαφος υπάρχει, πρόσθεσε, αλλά αυτό δεν είναι καλό για το λαό αλλά για συγκεκριμένα συμφέροντα.
Πηγή: skai.gr