Πάρε κόσμε...

Σχεδόν 13 ημέρες έχουν απομείνει για τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου και τα δύο μεγάλα κόμματα επανεξετάζουν στρατηγικές, παροχές και μέτρα.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό εξαγγελιών και μέτρων για την ανακούφιση των πυροπαθών και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, ενώ τα δύο κόμματα ανανεώνουν τις προσφορές με ταχύτατους ρυθμούς.

Στην Ηλεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την Κυριακή το πρόγραμμά του κόμματός του για την ανασυγκρότηση των οικισμών και την αποκατάσταση των καμένων περιοχών.


src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdialogosolofinal.png
Οι εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου είχαν σαφές προεκλογικό χρώμα.

Συγκεκριμένα, μελετώντας τις εξαγγελίες παρατηρεί κανείς ότι στις αποζημιώσεις σχετικά με οικιακές συσκευές η μεν κυβέρνηση θα διαθέσει 10.000 ευρώ, ενώ το ΠΑΣΟΚ 15.000 ευρώ.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των συγγενών των θανόντων, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη προσφορά 10.000 ευρώ έναντι 30.000 ευρώ του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την αποζημίωση των τραυματιών, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει υποσχεθεί τη διάθεση 8.000 ευρώ, ενώ ο κ. Παπανδρέου 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

Για το επίδομα των πυροσβεστών, η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την προσφορά 2.500 ευρώ, ενώ το ΠΑΣΟΚ 3.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των χρεών, ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί για αναστολή της έως και 6 μήνες, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έως και 6 μήνες, αλλά πρόσθεσε στο πακέτο προσφορών και 24 άτοκες δόσεις!

Επιπλέον σύνταξη στους πυροπαθείς συνταξιούχους έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τρεις επιπλέον συντάξεις.

Τέλος, η πλειοδοσία παροχών πάνω στα καμένα ολοκληρώνεται με τις παροχές στους ανέργους των πληγεισών περιοχών: Τρία επιπλέον επιδόματα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, πέντε επιπλέον επιδόματα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr