Παράθυρα για προεκλογικές προσλήψεις αφήνει το ΥΠΕΣ

Πολλά «παραθυράκια» για προεκλογικές προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες αφήνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εγκύκλιος απαγορεύει προσλήψεις, διορισμούς και μετακινήσεις προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση για τέσσερις μήνες, από τις 26 Απριλίου – δηλαδή έναν μήνα πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών – έως την 1η Σεπτεμβρίου, όποτε θα αναλάβουν καθήκοντα τα νέα αιρετά όργανα.

Ωστόσο περιλαμβάνει σειρά εξαιρέσεων, οι οποίες επιτρέπουν προσλήψεις ορισμένου χρόνου και υπογραφή συμβάσεων έργου, δίχως άλλους περιορισμούς.

Μεταξύ άλλων επιτρέπονται οι προσλήψεις συμβασιούχων ποτιστών («υδρονομέων άρδευσης»), χειριστών μηχανημάτων, καθαριστών, εργαζόμενων σε παιδικούς σταθμούς και ΚΑΠΗ.

Επιτρέπονται ακόμα οι προσλήψεις ναυαγοσωστών, υπαλλήλων σε παιδικές κατασκηνώσεις και έκτακτο προσωπικό για δακοκτονίες σε ελαιώνες, θέσεις που σε γενικές γραμμές συμπίπτουν με τις ανάγκες των καλοκαιρινών μηνών.

Από το μορατόριουμ εξαιρείται επίσης η επιστροφή πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν μετατεθεί σε φυλακές πίσω στις υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης.

Εν τω μεταξύ, με άλλη εγκύκλιο, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την επιστροφή στους ΟΤΑ των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι το 2013 είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Η εγκύκλιος προβλέπει τέλος ότι όσοι φορείς αντιμετωπίζουν επείγουσες ανάγκες που απαιτούν προσλήψεις δικαιούνται να ζητήσουν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση με απόφαση της Ειδική Επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναλυτικά η εγκύκλιος ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr