Παραίτηση Βούγια από τη θέση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Σπύρος Βούγιας, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για τη μετεγγραφή της κόρης του. Στη δισέλιδη επιστολή παραίτησής του προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι απο την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της μετεγγραφής της κόρης του ζήτησε απο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τον αποδεσμεύσει απο τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου, ανεξάρτητα απο το δίκαιο της υπόθεσης. Η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν αρνητική, όπως αναφέρει ο κ. Βούγιας, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου δεν θέλησε να πάρει αποφάσεις εν θερμώ, ενώ θεώρησε και άδικη την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συμψηφίσει δύο ανόμοιες περιπτώσεις.
Ο κ. Βούγιας αναφέρει, επίσης, ότι διαψεύστηκαν όσοι μιλούσαν για παράνομες ενέργειες και χαρακτηρίζει «ολίσθημα» την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος, όπως αναφέρει, απηύθυνε ψευδείς κατηγορίες εναντίον του.
Ο κ. Βούγιας αιτιολόγησε την απόφασή του να υποβάλει σήμερα την παραίτησή του από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η δημόσια συζήτηση, ιδιαίτερα σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δημιούργησε μία εικόνα ζόφου και απαξίας της πολιτικής ζωής, κάτι που έθιξε τον πυρήνα της σχέσης ανάμεσα στην προσωπική και την πολιτική του ισορροπία.
Δεκτή η παραίτηση
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του ανέφερε ότι κατανοεί τους πολιτικούς και προσωπικούς λόγους τους οποίους επικαλείται ο κ. Βούγιας, ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα αξιοποιηθεί σε άλλο ρόλο, που θα έχει σχέση περισσότερο με το θέμα της Βορείου Ελλάδος και το επιστημονικό του αντικείμενο.
Ο κ. Παπανδρέου αποδεχόμενος την παραίτηση Βούγια δήλωσε, επίσης, ότι το θέμα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει άλλοθι για τον αποπροσανατολισμό του πολίτη ή για να παίξει η Νέα Δημοκρατία παιχνίδια σε βάρος του πολίτη.
Καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου, μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης του κ. Βούγια θα εκτελεί ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας και διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, ενώ τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πού ακριβώς θα αξιοποιηθεί ο κ. Βούγιας.
Πηγή: skai.gr