Παραίτηση Τσιτουρίδη

Με τηλεφώνημά του στον υπουργό Απασχόλησης, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ζήτησε και έλαβε τη παραίτηση του Σάββα Τσιτουρίδη, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Μετά από ένα "δραματικό παρασκήνιο" και έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, ο κ. Καραμανλής ζήτησε τη παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης. Στη διάρκεια της σύσκεψης, κρίθηκε ότι ήταν επιβεβλημένη η παραίτηση του υπουργού.

Η παραίτησή του κρίθηκε αναγκαία μετά το δημοσίευμα - αποκάλυψη της "Καθημερινής" σύμφωνα με το οποίο ο εφέτης ανακριτής κ. Ιωάννης Σίδερης έχει ζητήσει το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού του στενού συνεργάτη του κ. Τσιτουρίδη, ειδικού γραμματέα του υπουργείου, Ευγένιου Παπαδόπουλου, για παλαιότερη υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ανώτατες δικαστικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχει ζητηθεί το άνοιγμα του λογαριασμού του κυρίου Παπαδόπουλου.

Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Απασχόλησης φέρεται να εκπροσωπούσε off shore εταιρεία, η οποία είχε ύποπτες συναλλαγές με άλλες παρόμοιες εταιρείες.

Τη παραίτησή του υπέβαλλε και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου ο κ. Παπαδόπουλος, ωστόσο μιλώντας στον ΣΚΑΪ διέψευσε το δημοσίευμα της "Καθημερινής" λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν έχω εμπλοκή στο θέμα". Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στο διάστημα που κατείχε τη θέση του ειδικού γραμματέα, του υπουργείου δεν υπήρξε καμία αλλαγή στα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ τόνισε ότι θα δώσει όλα τα στοιχεία των τραπεζικών του λογαριασμών στις δικαστικές αρχές. Σχετικά με το θέμα των αποθεματικών των ταμείων, ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά: "έχω απαντήσει στη Βουλή για το θέμα. Οι απαντήσεις στο θέμα των αποθεματικών έχουν δοθεί. Δεν υπάρχει καμία ασάφεια".

Αναμένονται δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ασφαλείς πληροφορίες του ΣΚΑΪ, φέρουν ως "διάδοχο" του κ. Τσιτουρίδη, στέλεχος εκτός κυβέρνησης. Οι ίδιες πληροφορίες, επίσης λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ευρύτερο ανασχηματισμό.

Η παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης έχει ήδη μεταδοθεί από σχεδόν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το Reuters αναφέρεται στη πολιτική αυτή εξέλιξη, την οποία συνδέει με την υπόθεση των αποθεματικών των ταμείων αλλά και τις έρευνες που διεξάγει η ανεξάρτητη αρχή για το "μαύρο χρήμα" με επικεφαλής τον Γιώργο Ζορμπά.

Πηγή: skai.gr