Παπούλιας: Ευθύνες στον τουρκικό στρατό για το Αιγαίο

Να εγκαταλείψει την αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος στο Αιγαίο κάλεσε την Τουρκία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. επιρρίπτοντας ευθύνες για τη στρατηγική της αυτή στον τουρκικό στρατό. Από τη Σύμη ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πρόσθεσε, όμως, ότι «ακόμα και αν βρισκόταν συμβιβασμός σε κάποιες από τις διαφορές των δυο χωρών, κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προέκυπταν νέες».
Στην απαράδεκτη ανάμειξη του στρατού στην πολιτική και τη Δικαιοσύνη της Τουρκίας εστίασε την παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο για την ενταξιακή προοπτική της Αγκυρας ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν. Παράλληλα, το Ευρωκοινοβούλιο, σε έκθεσή του, καλεί την Τουρκία να εφαρμόσει έως το 2007 το πρωτόκολλο της τελωνειακής σύνδεσης με την Κύπρο.
Από το Παρίσι η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Ευρωπακή Ενωση χτίστηκε πάνω σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες και κάθε χώρα που θέλει να γίνει μέλος της πρέπει να τις σέβεται και να ανταποκρίνεται στα κριτήρια που έχουν τεθεί.
Πηγή: skai.gr