Παπανδρέου: Δέσμιος ο Καραμανλής

Συνέντευξη τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πρόκειται να παραχωρήσει το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κατά την ομιλία του στο Βελλίδιο συνεδριακό κέντρο ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής είναι δέσμιος δικτύων και συμφερόντων που δεν του επιτρέπουν ούτε να αντιμετωπίσει το θέμα, ούτε να συγκρουστεί με κατεστημένα. «Στην κυβέρνηση μιλούν για τα θέματα διαφθοράς, για μηδενική ανοχή και διεκδικούν τη μηδενική ανοχή για τον εαυτό τους, καλύπτωντας τους υπουργούς που έπρεπε να έχουν υποβάλει παραιτήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει, καθώς - όπως είπε - «αντί για κώδικες αξιών έχουμε κώδικες κόμματος, αίματος, συγγενών και φίλων».
Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επέρριψε ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή για το ότι δεν υπάρχουν παραιτήσεις υπουργών μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα, κάνοντας λόγο για «γαλάζιες κουμπαριές χωρίς τσίπα». «Πρέπει να σταματήσει η καραμέλα ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ», τόνισε και αναρωτήθηκε εάν έχουν ευθύνες η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μετά από θητεία δυόμισι ετών.
Για «συνήθη συνταγή ΠΑΣΟΚ» έκανε λόγο ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο Γ. Παπανδρέου καταφεύγει σε μόνιμη πλέον βάση στα μεγάλα και κούφια λόγια».
Πηγή: skai.gr