Παπανδρέου: Απαξιωμένη η ΔΕΗ

Για εγκληματική πολιτική στην ΔΕΗ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Καρδιάς στην Πτολεμαϊδα.

Ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διοικεί την επιχείρηση χωρίς αρχές, στόχους και σχεδιασμούς, καθώς και ότι την απαξίωσε, ενώ εκτίμησε ότι με τέτοια πολιτική δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τρεις προκλήσεις που είναι ο προσανατολισμός σε άλλες πηγές ενέργειας, η εφαρμογή πιο καθαρών τεχνολογικών μεθόδων και η προσπάθεια πιο βιώσιμης ανάπτυξης, απασχόλησης και καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλες προσλήψεις από αυτές που έχουν προγραμματιστεί στη ΔΕΗ, αλλά με κριτήρια αξιοκρατικά και με διαφάνεια, ενώ τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, υποστήριξε ότι η επιχείρηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οικονομική κατάρρευσή της και εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο μπλακ άουτ, το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πηγή: skai.gr