Παπαγγελόπουλος: Πολιτική δίωξη εναντίον μου

Για πολιτική δίωξη εναντίον του, και για εγκληματική οργάνωση που τον έχει στοχοποιήσει, έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής σε βάρος του. 

Όπως ανέφερε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που να τεκμηριώνουν οποιαδήποτε ενοχή του για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, για πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία. Ο κ. Παπαγγελόπουλος προανήγγειλε προσφυγή του στον Άρειο Πάγο για να προστατευθεί. 

«Παραπέμψτε με, καταδικάστε με εκτελέστε με άλλα ακούστε με. Αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες ειδικά στο χώρο της δικαιοσύνης για να τους στρατολογήσουν στην εγκληματική τους οργάνωση…  Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον ‘’Ρασπούτιν’’. Τα στοιχεία θα τα πάω στον Άρειο Πάγο για να ζητήσω την προστασία μου της οικογενείας, μου άλλα και της ίδιας της Δικαιοσύνης».
 

«Οι σοβαροί νομικοί λένε ότι η ποινική δίωξη για την υπόθεση Novartis είναι γελοία και θα αποδειχθεί μεγάλο φιάσκο. Προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν νέες έρευνες σε βάρος μου με κατασκευασμένα δημοσιεύματα. Λένε χυδαία ψέματα, προσπαθώντας να εκβιάσουν έρευνες της δικαιοσύνης, με παρακολουθούν, ψάχνουν την ιδιωτική μου ζωή. Μα είναι δυνατόν; Τι σόι σκευωρός είμαι όταν μαζεύω τους συνεργάτες και μιλάμε σε εστιατόριο στην Κηφισιά που μαζεύονται εκεί όλοι οι Νεοδημοκράτες και οι δημοσιογράφοι; Δεν είμαι σκευωρός, βλάκας είμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Αν ήμουν σκευωρός ο Τσίπας δε θα με προστάτευε θα με άφηνε εκτεθειμένο; Δε θα προσπαθούσα να εκλεγώ βουλευτής».  Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, «δεν υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν εκθέσεις ιδεών». «Ποια είναι η κατάχρηση εξουσίας η παράβαση καθήκοντος και ποια η ψευδορκία; Είναι φανερό ότι προσπαθήστε να επηρεάσετε και να χειραγωγήσετε τη δικαιοσύνη. Δεν έχετε διαβάσει τη δικογραφία ή την έχετε διαβάσει κι είσαστε αποφασισμένοι να με τελειώσετε. Άλλα δεν τελειώνω εύκολα» δήλωσε ο τέως υπουργός.  

Ανέφερε ότι αν ισχύουν όλα αυτά που λέει η κύρια Ράικου δεν θα έπρεπε να αποκαλεί τον εαυτό του «Ρασπούτιν», άλλα «Μακιαβέλι». 

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής έχουν ταχθεί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. «Όχι»  θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. ΚΚΕ, Ελληνικλή Λύση και ΜέΡΑ25 δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν.

Πηγή: skai.gr