Παπαδημούλης: Οριστική η απόφαση μου να μην είμαι πάλι υποψήφιος 

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την πολιτική στο τέλος της θητείας του ανακοινώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος προτάθηκε εκ νέου από την ευρωομάδα της Αριστεράς για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. 

«Προτιμώ να με ρωτάνε γιατί φεύγω, παρά γιατί μένω ακόμη», είπε ο κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξη του στην Τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπή «Βουλής Βήμα» με την Αλεξία Κουλούρη (Πέμπτη στις 23.00). «Δεν σκοπεύω να πεθάνω στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Διανύω την τρίτη μου θητεία. Πριν από λίγες ώρες ομόφωνα η ευρωομάδα της Αριστεράς δηλαδή 19 κόμματα από όλες τις γωνιές της Ευρώπης, αποφάσισαν να με ξαναπροτείνουν για να επανεκλεγώ Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της θητείας. Αν αυτό συμβεί, γιατί θα πρέπει να με ψηφίσουν οι Ευρωβουλευτές, θα είμαι ο μόνος από την Ελλάδα, ο μόνος από την Αριστερά. Αλλά, έχω αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτή μου η θητεία, η τρίτη, θα είναι και η τελευταία. Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον, αλλά είναι μακράν των κοινοβουλευτικών εδράνων, είτε ελληνικών, είτε ευρωπαϊκών», δηλώνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στέλνει μήνυμα ανανέωσης, το οποίο μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια του δικού του κόμματος. «Πιστεύω έμπρακτα στη λογική της ανανέωσης και σε ιδέες και σε πρόσωπα και θα την υπηρετήσω. Είναι μια απόφαση οριστική. Μου λένε αρκετοί, «μα γιατί δε μένεις κι άλλο έχεις κι άλλα να δώσεις ή γιατί φεύγεις». Προτιμώ να με ρωτάνε γιατί φεύγω, παρά γιατί μένω ακόμη. Κι αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι μερικοί άνθρωποι να είναι 70, 75, 80 και να θεωρούν τον εαυτό τους αναντικατάστατο. Ας αφήσουν χώρο να δοκιμαστούν κι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε με έμφαση ο κ. Παπαδημούλης. 

Αναφέρθηκε επίσης σε μια πανευρωπαϊκή αξιολόγηση στην οποία κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 Ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη επιρροή. «Είναι τιμητική διάκριση όχι για μένα και την παράταξη μου, αλλά και για τη χώρα, ότι μια πανευρωπαϊκή αξιολόγηση με κατατάσσει στους 10 Ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη επιρροή στη λήψη των αποφάσεων και στη διαμόρφωση της ατζέντας», σημείωσε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής τονίζοντας ότι «αυτό είναι πιο δύσκολο για κάποιον που είναι Έλληνας και αριστερός, ενώ για έναν που είναι δεξιός και Γερμανός είναι πιο εύκολο. Αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά για να χτίσεις ένα κύρος και μια επιδραστικότητα στα πράγματα» είπε ο κ. Παπαδημούλης.
 

Πηγή: skai.gr