Παναγιωτόπουλος: Τα Rafale θα σκεπάσουν πληρέστερα το Αιγαίο με τα φτερά και τα όπλα τους

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σαφέστατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και προς την γείτονα Τουρκία, ότι με την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επαυξάνουν σε τεράστιο βαθμό την αποτρεπτική τους ικανότητα, η χώρα αποκτά σαφή αεροπορική υπεροχή σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε από τη Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

«Σε λιγότερο από ένα έτος από την έναρξη των διαπραγματεύσεων θα προσγειωθεί το πρώτο Rafale στoν ιστορικό αεροδιάδρομο της Τανάγρας. Από το ερχόμενο καλοκαίρι 18 υπερηχητικές ριπές ανέμου, αυτή είναι η απόδοση της λέξης Rafale στα ελληνικά,  με ελληνικά διακριτικά στα φτερά και Έλληνες ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας στο χειριστήριο, θα έρθουν να πετάξουν  και θα σκεπάσουν –πληρέστερα - μαζί με τον υπόλοιπο στόλο το Αιγαίο με τα φτερά τους και τα όπλα τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση «εμβληματικό εγχείρημα».

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη» την απόκτηση των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, αλλά και της «πολιτικής συμπεριφοράς της γείτονος Τουρκίας, που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», ανεξαρτήτως εάν τώρα εμφανίζεται πρόθυμη για διάλογο με την Αθήνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευρεία συναίνεση, που διαμορφώνεται υπέρ του νομοσχεδίου μετά και το «ΝΑΙ» του ΣΥΡΙΖΑ, που προστέθηκε σε εκείνα του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης, υπογραμμίζοντας ότι η διακομματική συναίνεση αποτελεί «ένα ισχυρό σήμα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι πρέπει και όπως πρέπει, για να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να αντιμετωπίσει κάθε απειλή στην περιοχή με ακόμα πιο ενισχυμένες ένοπλες δυνάμεις». 

Πηγή: skai.gr