Παναγιωτόπουλος σε Κούπερ: Δε μπορεί να γίνει διάλογος με Τουρκία υπό καθεστώς απειλών

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές και στρατιωτικές υποθέσεις Κλαρκ Κούπερ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμυντικής συνεργασίας στο πλαίσιο της στρατηγικής σχέσης και της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας υπογράμμισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ότι δεν είναι δυνατόν διεξαχθεί διάλογος υπό καθεστώς απειλών.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέδειξε τους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών και το σημαντικό ρόλο της Ελλάδος, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ