Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας, επανέλαβε από τη Βουλή ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας ότι αδιαφορεί για το πιθανό πολιτικό κόστος, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. 

«Κάποιες φορές είναι προτιμητέα μια απόφαση με πολιτικό κόστος παρά μια μη απόφαση με εθνικό κόστος. Η εθνική επιταγή επιβάλλει ότι οι μονάδες πρέπει να ενισχυθούν», τόνισε χαρακτηριστικά,  κατά τη συζήτηση πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε αναλυτική ενημέρωση για τα εξοπλιστικά προγράμματα, σημειώνοντας πως με εντολή του Πρωθυπουργού ο προϋπολογισμός για τις αμυντικές δαπάνες αυξάνεται από τα 550 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε ένα ποσό άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι η σύμβαση για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή εντός του 2020, ενώ υποστήριξε ότι  άρχισαν ήδη να τοποθετούνται στα Mirage ανταλλακτικά τα οποία καθυστερούσαν από το 2012. Επιβεβαίωσε επίσης την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων Romeo , τα οποία χαρακτήρισε ως τα καλύτερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Τουρκία και την ελληνική κοινωνία, που αγωνιά από την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, διαβεβαίωσε για τη διαρκή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την ισχυρή αποτρεπτική ισχύ τους, τονίζοντας: «Αποδείξαμε μέσα από μια καθολική κινητοποίηση άνευ προηγουμένου των Ε.Δ. ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα καμία ελληνίδα και κανένας Έλληνας και η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς».

Πηγή: skai.gr