Παναγιώτης Ρήγας: Η Τουρκία δεν θα υπερβεί τα εσκαμμένα

«Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είπε τα αυτονόητα. Έδωσε την επιχειρησιακή διάσταση σε αυτό που όλοι συμφωνούμε, ότι δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί ούτε στο ελάχιστο η ελληνική επικράτεια» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας αναφερόμενος στη δήλωσητου Ναυαρχου Αποστολάκη περί ισοπέδωσης βραχονησίδας.

Σε συνέντευξη στην REAL ο κ Ρήγας τόνισε πως εγγύηση αποτελεί η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και εκτίμησε πως και η τουρκική πλευρά δεν θα υπερβεί τα εσκαμμένα.

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί τεχνητή ένταση με την Τουρκία απάντησε πως τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να μπαίνουν στη σκακιέρα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Προειδοποίησε μάλιστα, να προσέξουν κάποιοι λίγο περισσότερο γιατί δίνουν λαβές και άλλοθι στην τουρκική συμπεριφορά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο κ. Ρήγας τόνισε: «Υπάρχει μια προσπάθεια ενοχοποίησης της πρόθεσης του πρωθυπουργού να ολοκληρώσει τον κυβερνητικό κύκλο σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή. Οι εκλογές δεν είναι προτεραιότητά μας, προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματός μας σε μεταμνημονιακές συνθήκες».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επεσήμανε ότι «όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότεροι θα συνειδητοποιούν ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».


 

Πηγή: skai.gr