«Όχι» Ρουσόπουλου σε διεθνή έλεγχο για το κόστος των Αγώνων

Αρνητική εμφανίζεται η κυβέρνηση στην πρόταση του Μιλτιάδη Έβερτ να αναλάβει Διεθνή Επιτροπή τον έλεγχο του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σύντομα το Υπουργείο Οικονομίας θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει το κόστος των Αγώνων ανά έργο, κατηγορία και υπουργείο.
Κατά δήλωσή του, «θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπάρξει πλήρης και αξιόπιστη εικόνα».
O κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε «θετική και ενδιαφέρουσα» την πρόταση των Times της Νέας Υόρκης για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών στην Ελλάδα. Τόνισε, ωστόσο, ότι απαιτείται μακροπρόθεσμη θεώρηση και συναίνεση των πάντων στο συγκεκριμένο στόχο, και γι` αυτό δε χρειάζεται επιθετική πολιτική.
Από την πλευρά του ο Μιλτιάδης Έβερτ ζήτησε να καταγραφούν στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2005 οι δαπάνες και οι επενδύσεις που έγιναν για τους Αγώνες και να κληθούν άμεσα διεθνείς ελεγκτικοί μηχανισμοί, των οποίων οι εκθέσεις δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν. «Ο ελληνικός λαός, καταλήγει ο κ. Εβερτ, ο οποίος θα κληθεί τελικά να πληρώσει, πρέπει να ξέρει πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για κάθε έργο και για κάθε εκδήλωση και αν προηγήθηκαν διαγωνισμοί ή έγιναν με απευθείας αναθέσεις».
Πηγή: skai.gr