Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί ξανά

Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί ξανά

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επεφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη μετά τις εκλογές, συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, σχολιάζοντας τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρίνοντας τα δύο πρώτα επτάμηνα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χθες, ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στο Φάληρο μία φιέστα που θύμιζε πανάκριβη διαφήμιση, χωρίς όμως προϊόν για να προσφέρει. Η τηλεσκηνοθεσία, οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο και οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Καμία σοβαρή κριτική, καμία συγκεκριμένη θέση, καμία θετική πρόταση. Ύστερα από 7 μήνες στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να μην διδάχθηκε από το μαύρο των πολιτών και το πολύχρωμο των καιρών. Κοιτά πίσω και είναι πίσω. Είναι πολύ πίσω. Στόχος του, πλέον, είναι μόνο να επικρατήσει η δική του γραμμή στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «το σκηνικό λοιπόν πέτυχε, αλλά ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Παρουσίασε μία εικόνα της χώρας που μόνον εκείνος βλέπει μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του γυάλινου κόσμου του. Απέδειξε ότι ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα εθνικά, κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων. Και ενώ υποδύεται τον οικολόγο, κατέληξε να υπερασπίζεται τον λιγνίτη και την ρύπανση. “Όχι άλλο κάρβουνο”, θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς».

Φορολογικό - Ασφαλιστικό

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη φοροελάφρυνση της μισθωτής εργασίας και της μεσαίας τάξης, λέγοντας ότι η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί και παράλληλα θα μειωθούν περεταίρω ο ΕΝΦΙΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές για τους μισθωτούς.

«Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πληρώνουν, πλέον, μικρότερο ΕΝΦΙΑ και λιγότερους φόρους και εισφορές. Ήδη, προχωρούν πολλές στρατηγικές επενδύσεις, πολλά έργα ΣΔΙΤ και 180 επιχειρηματικά σχέδια, ενταγμένα στον αναπτυξιακό νόμο. Σύνολο, 4,04 δισ. Όλα αυτά έφεραν ξανά στη χώρα τη διεθνή εμπιστοσύνη, κάτι που δεν ήταν καθόλου δεδομένο: Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο. Και η οικονομία της συνεχώς αναβαθμίζεται. Το στοιχείο αυτό είναι καθοριστικό για την παρούσα συγκυρία, αλλά και για το μέλλον. Γιατί η διεθνής αξιοπιστία της οικονομίας μας είναι η προϋπόθεση για τη διεκδίκηση μικρότερων πλεονασμάτων και, συνεπώς, για την άσκηση δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής. Αλλά και το θεμέλιο για την ανάπτυξη, όλα τα επόμενα χρόνια» .

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα είπε: «Στο ίδιο διάστημα, σελίδα γύρισε και η κοινωνία, με το βλέμμα στραμμένο στους πιο αδύναμους: Ο κοινωνικός προϋπολογισμός σταθεροποιήθηκε στα 3,5 δισ, προσθέτοντας και νέες, στοχευμένες παροχές, όπως το επίδομα γέννησης.

Κι αυτό διατηρώντας ακέραια απέναντι στην προεκλογική προπαγάνδα την οποία ακούγαμε, όλα τα μόνιμα κοινωνικά επιδόματα. Ενώ ο βασικός φορολογικός συντελεστής υποχώρησε από το 22% στο 9%».

«Παρά τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, το αφορολόγητο όριο παρέμεινε, προσαυξημένο, μάλιστα, κατά 1.000 για κάθε παιδί. Ενώ η καινούργια ρύθμιση των “120 δόσεων” ανακούφισε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες» πρόσθεσε.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός μας να διολισθήσουν σε επικίνδυνους δρόμους. Είπαμε: “Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε”. Το Σύνταγμα της χώρας, συνεπώς, τηρείται ευλαβικά. Η Δικαιοσύνη κάνει ανεπηρέαστη τη δουλειά της. Οι Αρχές είναι κυριολεκτικά ανεξάρτητες. Η Ενημέρωση λειτουργεί ελεύθερα. Συγκρίνετε τη σημερινή ΕΡΤ, με τις όποιες αδυναμίες της, με το κομματικό φερέφωνο της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Και το κράτος μένει μακριά από τον κομματισμό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια.

Επίσης επισήμανε ότι η παράταξη της ΝΔ επανέφερε τη Δημοκρατία στη χώρα το 1974, την ενίσχυσε με συνέπεια και την προστάτεψε με κάθε κόστος στα χρόνια του λαϊκισμού και υπογράμμισε: «Οι δικοί μας “αρμοί” είναι η Ελευθερία, ο Κοινοβουλευτισμός και το Κράτος Δικαίου. Όλα όσα αφορούν τον πολίτη. Γιατί αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Αλλά και ο δικός μου καθημερινός οδηγός στις προσωπικές επιλογές και αποφάσεις μου».

Τέλος, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί άμεσα ο νέος νομός για τις πορείες στο κέντρο των πόλεων.

Σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, στη σκιά των αντιδράσεων στα νησιά, ξεκαθάρισε πως όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν υπάρχει άλλο κέντρο.

«Αιφνιδιαστήκαμε και εμείς από την έκταση και την πολυμορφία του θέματος. Όμως αντιδράσαμε: Τώρα, τα σύνορα φυλάσσονται πιο αποτελεσματικά. Το Λιμενικό Σώμα ενισχύθηκε αμέσως σε προσωπικό, σκάφη και τεχνικά μέσα» είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι το 2017 οι αφίξεις ήταν περίπου 33.000 και το 2019 πλησίασαν τις 80.000 και η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πάνω από 70.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου και επίσης σύνορα με χαλαρό έως και ανύπαρκτο έλεγχο και δομές σε απελπιστική κατάσταση.

Ξεκαθάρισε ότι τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν λέγοντας ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πισωγύρισμα».

«Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια μπορεί να κλείσει αν δεν υπάρχει άλλο κέντρο. Θέλω να γνωρίζετε ότι προηγήθηκε διάλογος πολλών εβδομάδων για το θέμα. Κι αν κάποιοι μας κατηγορούν για καθυστέρηση ήταν γιατί θέλαμε να κουβεντιάσουμε με τις τοπικές κοινωνίες. Και ότι το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε για άλλη μια φορά ότι «το πρόβλημα είναι εθνικό. Και αν σωστά διεκδικούμε την αλληλεγγύη της Ευρώπης, τότε πρέπει διπλά να την αποδείξουμε μεταξύ μας» υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας αυτός θα είναι διαρκής και χρειάζεται η βοήθεια όλων των πολιτών. Κυρίως των νησιωτών μας, που τόσο έχουν δοκιμαστεί, αλλά καλούνται τώρα να στηρίξουν τη μόνη ρεαλιστική λύση που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως και όλων των υπολοίπων στην χερσαία Ελλάδα, που οφείλουν να συνδράμουν στη λελογισμένη αποφόρτιση των νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου».

«Μέσα σε 7 μήνες, η χώρα μας πέτυχε όσα δεν μπορούσαν να συμβούν για χρόνια. Η κυβέρνηση έδειξε ότι θέλει και μπορεί να βάλει την Ελλάδα μπροστά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ενώ απαντώντας σε δημοσιεύματα που μιλούν για γρήγορες εκλογές είπε ότι «κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευθύνη να κυβερνήσουμε τη χώρα ξανά. Και αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Γιατί δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς, αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Και θα φέρουμε».

Εκλογές

Πρόσθεσε ότι ο λαϊκισμός, τα ψέματα και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα ηττώνται καθημερινά μέσα από τις πράξεις της κυβέρνησης και τόνισε «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά».

Επίσης υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Τα προβλήματα της χώρας θέλουμε να αποστρατεύσουμε. Και θα το κάνουμε. Ο δρόμος της προόδου, των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης για όλους θα συνεχιστεί, λοιπόν, με ορμή» και συμπλήρωσε «Βάζουμε την Ελλάδα μπροστά! Και σε αυτή την προσπάθεια, πρωταγωνιστές και πάλι θα είναι οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες. Το μέλλον μάς ανήκει. Εμπρός, λοιπόν, να το κατακτήσουμε».

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά. Δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύουμε αντιπάλους. Τα προβλήματα της χώρας αποστρατεύουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Κάποιοι θέλουν γρήγορες εκλογές. Να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα λένε. Τους απαντώ ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμα περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «ο λαϊκισμός, τα ψέματα και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα ηττώνται καθημερινά».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα στελέχη της ΝΔ για τις τέσσερις νικηφόρες αναμετρήσεις. «Είναι το κόμμα που δίνει ρυθμό στην κυβέρνηση. Είμαι πρωθυπουργός της Ελλάδας γιατί είμαι πρόεδρος της ΝΔ. Είμαστε η παράταξη που βάζει την Ελλάδα μπροστά. Μέσα σε 7 μήνες έγιναν πολλά. Ψηφίστηκαν 50 σημαντικά νομοσχέδια που καλούμαστε τώρα να κάνουμε πράξη αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε μόνο έτοιμοι στην νομοθέτηση αλλά και αποφασιστικοί στην υλοποίηση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για όσα έγιναν αυτούς τους μήνες που έχει τη διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων το νέο Σύνταγμα, το νέο εκλογικό σύστημα, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τη νέα Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, το επίδομα γέννησης, τη διατήρηση όλων των μόνιμων κοινωνικών επιδομάτων, την παραμονή του αφορολογήτου, τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, τη λειτουργία του 112, το καθαρισμό στο Μάτι σε χρόνο ρεκόρ.

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα δανείζεται αρνητικό επιτόκιο και η οικονομία της συνεχώς αναβαθμίζεται. Καθοριστικό στοιχείο. Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα έκανε λόγο για φιέστα χθες στο προσυνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως ο κ. Τσίπρας «φαίνεται να μην διδάχθηκε ούτε από το μαύρο των πολιτών, ούτε από το πολύχρωμο των καιρών».

Στόχος του, συνέχισε, είναι να επικρατήσει η δική του γραμμή στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το συνέδριο είναι πολύ εντυπωσιακό, ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Παρουσίασε μια εικόνα της χώρα που μόνο εκείνος βλέπει. Δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα από το τι συμβαίνει στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα εθνικά κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων. Κατέληξε να υπερασπίζεται το λιγνίτη και τη ρύπανση. Όχι άλλο κάρβουνο, θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ομολόγησε ανοικτά ότι δεν θα διστάσει να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών, δηλαδή το θεμέλιο της δημοκρατίας.

«Επιμένει να κοιτά προς τα πίσω ενώ η κοινωνία ζητά να προχωρήσουμε μπροστά. Τον συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης που είπε ότι σχεδιάζουν αλλαγή συσχετισμών στη δικαιοσύνη με εξωθεσμικούς διορισμούς 4000 δικαστών. Είναι μια πολιτική αντίληψη επικίνδυνη», υπογράμμισε ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «επικαλούνται μονότονα την αριστερά αν και για πολλούς αποτελούν την ντροπή της αριστεράς».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για φιέστα χθες του ΣΥΡΙΖΑ που θύμισε πανάκριβη διαφήμιση και σημείωσε: «Δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή. Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα. Καμία σοβαρή κριτική, καμία θετική πρόταση».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα αλλάζει και κινείται πλέον σε άλλη τροχιά και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όπως τη διευκόλυνση των ογκολογικών ασθενών για να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, τη δρομολόγηση νέων νοσοκομείων, τις περιπολίες 1500 αστυνομικών στις γειτονιές της Αθήνας, τις επιτυχίες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, τον σχεδιασμό για τη μετεγκατάσταση των φυλακών του Κορυδαλλού , τον νέο αντικαπνιστικό νόμο, το γεγονός ότι στα πολλά πανεπιστήμια το άσυλο αποκαταστάθηκε και χτυπήθηκε το παραεμπόριο, ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι καλύτερη.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι περιμένουν την κυβέρνηση μάχες και είπε ότι ο καθένας θα έχει τον ρόλο του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο και εμείς στη μάχη της δημιουργίας», συμπλήρωσε και στη συνέχεια μίλησε για την ελάφρυνση της φορολογίας για τη μεσαία τάξη, το νέο ασφαλιστικό που είπε ότι αίρει τις αντισυνταγματικές αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου, το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, τον νέο νόμο για τις συγκεντρώσεις, τις αλλαγές στην Παιδεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ