Κλείσιμο

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία-Το κλίμα στα στρατόπεδα των κομμάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία σε ολόκληρη τη χώρα. Υποψήφιοι και ψηφοφόροι πηγαίνουν στις κάλπες, που αναμένεται να «δείξουν» και την ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών. Το exit poll αναμένεται να μεταδοθεί από τον ΣΚΑΪ και την Pulse στις 19:00. Ασφαλής εκτίμηση του πρώτου αποτελέσματος αναμένεται από τις 21:00 έως τις 22:00, σύμφωνα με την Singular Logic. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό δικαίωμα του στην Κυψέλη και ζήτησε από τους πολίτες να επικυρώσουν το έργο της κυβέρνησης. «Είναι μέρα ευθύνης να επικυρώσει ο καθένας και η καθεμία και να εγκρίνει και να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας. Να μην αφήσει καμία χαραμάδα, καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε κανέναν την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανέναν, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρίσκεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου προκειμένου να ενημερώνεται για τα αποτελέσματα και να γίνει μία πρώτη αποτίμηση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Στη συνέχεια αναμένεται να κάνει δήλωση για το αποτέλεσμα.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 σε σχολείο της Κηφισιάς και τόνισε ότι «δεν έχουμε να πούμε πολλά σήμερα, σήμερα ο λόγος είναι στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας, ευχαριστώ πολύ και καλή ψήφο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταβεί στο γραφείο του στον τρίτο όροφο του κτιρίου της ΝΔ στο Μοσχάτο, όπου θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις και μετά την αποτίμηση του αποτελέσματος θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα του. 

Για αλλαγή σελίδας σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσω της ψήφου, έκανε λόγο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, αποχωρώντας από το 100 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στο Νέο Κόσμο, όπου και άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. 

Μια επιλογή που θα βοηθήσει τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την φωνή του παντού, εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να κάνουν σήμερα οι πολίτες, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το 1474ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα νωρίτερα.

Σήμερα είναι μια γιορτή για την δημοκρατία. Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο εργατικοί, οι πιο ικανοί και οι πιο έντιμοι, τόνισε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας. 

Η τιμωρία των κομμάτων που ψήφισαν υπέρ της συμφωνία των Πρεσπών καθώς προδόθηκε η Μακεδονία, πρέπει να είναι το μήνυμα αυτών των εκλογών σύμφωνα με τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντης, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Το δικό ιδιαίτερο μήνυμα προκείμενου να προτρέψει τους νέους να μην απέχουν από τις εκλογές έστειλε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το 2ο Γυμνάσιο Χαιδαρίου όπου και άσκησε νωρίτερα το εκλογικό του δικαίωμα. «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ειδικά στους νέους: Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε. Έφυγε μπροστά, δεν έμεινε πίσω να κοιτάει τ΄άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης,  υπογραμμίζοντας πως οι νέοι πρέπει να ψηφίσουν και να μην μείνουν πίσω.