Κλείσιμο

Ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης για το lockdown - Τι απαντά η ΝΔ

Για το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από αύριο σε όλη τη χώρα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει την απαγόρευση μετακίνησης για άθληση από δήμο σε δήμο «οι οποίες είχαν απελευθερωθεί για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα» ενώ παρατείνει κατά μία ώρα την κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα «η απαγόρευση της οποίας όπως εφαρμόστηκε δημιούργησε κομφούζιο στα σούπερ μάρκετ».

«Δεν ξέρουμε εάν είναι πιο τρομακτικό ότι σκέφτηκαν αυτά τα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία ή ότι τόσες μέρες τα προαναγγέλλουν ως “έξυπνα”» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι ένα χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης «κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη».

«Παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία

Για «ανευθυνότητα και υποκρισία» κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε απάντησή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη του σε διαδηλώσεις και την ίδια στιγμή καταγγέλλει την ασφυξία στα νοσοκομεία» και σημειώνει:

«Πόση ανευθυνότητα και πόση υποκρισία! Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εδώ και καιρό εφαρμόζουν κι αυτές αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

ΚΙΝΑΛ: Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…

Ανικανότητα και προχειρότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής δια του Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας Ανδρέα Πουλά.

«Δεν είναι δυνατόν ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας να είναι χειρότερη και ο ιδιωτικός τομέας να παραμένει non-covid. Η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν έπραξε απολύτως τίποτα ώστε και το ΕΣΥ αλλά και οι πολίτες να μη ασφυκτιούν εναποθέτοντας τις ελπίδες της αποκλειστικά και μόνο στον εμβολιασμό. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

ΜέΡΑ25: Αδιαφανείς συνεδριάσεις – Δεν μαθαίνουμε ποτέ τις εισηγήσεις

Το ΜέΡΑ 25 κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κρυμμένη πίσω από αδιαφανείς συνεδριάσεις των οποίων δε μαθαίνουμε ποτέ τις εισηγήσεις και δεν βλέπουμε ποτέ τα πρακτικά, βαφτίζει «έξυπνα μέτρα» τον όλο και αυστηρότερο περιορισμό των πολιτών με όλο και περισσότερες τιμωρίες, πρόστιμα και διώξεις».

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «από τα κελιά του εγκλεισμού τους, οι πολίτες άκουσαν τον κ. Κικίλια να μαγειρεύει τα νούμερα του εμβολιασμού μη διευκρινίζοντας πόσοι εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις, να καλεί «σε συνεργασία» τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Υγείας αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές ΧΘΕΣ, και τον κύριο Χαρδαλιά να βρίσκει την ευκαιρία να εντάξει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στα θανάσιμα αμαρτήματα».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «στην αρχή της Άνοιξης, εποχή αναγέννησης, οι πολίτες ετοιμάζονται να βυθιστούν πιο βαθιά στο μεσαίωνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη: σπίτια σφραγισμένα με μια πανούκλα να επελαύνει ανενόχλητη».

Πηγή: skai.gr