Κλείσιμο

Ομαδικά πυρά στη Βουλή για το θέμα των υποκλοπών

Σημείο αιχμής μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξακολουθεί να είναι και σήμερα στη Βουλή το ζήτημα των υποκλοπών με συνεχείς αναφορές από το βήμα της ολομέλειας του σώματος.
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επέκριναν τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το θέμα υπογραμμίζοντας την ανασφάλεια που έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις και κάνοντας λόγο ακόμα και για προσπάθεια συγκάλυψης.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε πως η Κυβέρνηση προσπάθησε να κουκουλώσει το θέμα ενώ- όπως είπε- αν το είχε θέσει στον ελληνικό λαό, θα ήταν βέβαιη η παλλαϊκή συσπείρωση για να προστατευτούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμη, άφησε αιχμές και κατά της δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας επί μήνες εξέταζε κάθε έναν- έναν τους μάρτυρες προφανώς για να καθυστερήσει το θέμα και να εκτονωθεί.
Ο κ. Πάγκαλος αποπειράθηκε επίσης να «φωτογραφίσει» την Αμερικανική πρεσβεία αναφερόμενος στο χάρτη που παρουσίασαν χθες οι τρεις Υπουργοί και σχολίασε ότι αφού βρίσκεται στην επίμαχη περιοχή και το Μέγαρο Μουσικής «δεν νομίζω -είπε- να θεωρείται ότι ο κ. Λαμπράκης ήθελε να παρακολουθεί όλους αυτούς"|.
Για συγκάλυψη ή προσπάθεια συγκάλυψης, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη δικαιοσύνη κατηγόρησε την Κυβέρνηση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε και αυτός να συνδέσει το θέμα με τους αμερικανούς ρωτώντας σε τι κλίμα έγινε το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και τι είδους ήταν οι χθεσινοί υπαινιγμοί των τριών Υπουργών. «Στέλνουν κάποιο μήνυμα ;- αναρωτήθηκε- και τι είδους μήνυμα είναι αυτό;».
Απαντώντας ο Υπ. Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η συμπεριφορά της Κυβέρνησης ήταν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους χωρίς να παίξει το παιχνίδι της επικοινωνίας που συνήθιζε να παίζει το ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του. « Όχι μόνο δεν απεκρύβη τίποτα - είπε- αλλά όλα έγιναν όπως έπρεπε». Πρόσθεσε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό γιατί δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί θεσμικά και το κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται τη συγκυρία. Ο Υπουργός σύνεστησε επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση να μην προβαίνει σε συγκρίσεις γιατί δεν τη βολεύουν, θυμίζοντας το ξέφραγο αμπέλι -όπως είπε- που ήταν η χώρα επί των ημερών της.
Νωρίτερα ο κ. Κωνσταντόπουλος στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σχολίασε τις αποκαλύψεις λέγοντας ότι είναι μία κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία είναι παγιδευμένη και εγκλωβισμένη στα δίκτυα εξάρτησης και κατασκοπίας.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ όπου σε μία αποστροφή του λόγου του υποστήριξε ότι έχουμε μία Κυβέρνηση που δεν κυβερνάει από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι το καθετί.
Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος Ανδρέας Ανδριανόπουλος άφησε αιχμές κατά του Υπ. Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη για το θέμα. Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για την Ολυμπιακή για την οποία δεν προσήλθε στη Βουλή να απαντήσει ο Υπ., ο κ. Ανδριανόπουλος υπογράμμισε αυτή την απουσία και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς την Κυβέρνηση «Δεν καταλαβαίνω τον έχετε βάλλει σε καραντίνα; Νιώθετε ότι αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση;»
Εντωμεταξύ ο ανεξάρτητος βουλευτής κατέθεσε και σχετική επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπ. Μεταφορών στην οποία κάνει λόγο για σοβαρά ερωτήματα για τα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή και καλεί τον υπουργό να απαντήσει για ποιό λόγο δεν ενημερώθηκε για το θέμα η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και τί κυρώσεις πρόκειται να επιβληθούν στη VODAFON για τις κινήσεις της.
Πηγή: skai.gr