Κλείσιμο

Ολική υπαναχώρηση

Με 51 ψήφους υπέρ και 49 κατά ψηφίστηκε επί της αρχής από το β΄ τμήμα διακοπών της Βουλής το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό, άδικο και αντιαναπτυξιακό και επανέλαβε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση θα το αποσύρει και θα επαναφέρει το αφορολόγητο όριο.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομίας προχώρησε σε νέα τροποποίηση του επίμαχου άρθρου για τα μπλοκάκια, διαγράφοντας τη διάταξη που προέβλεπε ότι θα έπρεπε να κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών από ένα μόνο εργοδότη και δίνοντας το δικαίωμα να κόβονται δελτία από περισσότερους. Ακόμα, προχώρησε σε αλλαγές και σε ό,τι αφορά στους ειδικούς λογαριασμούς και στις προνομιακές μετοχές.

src=/upload_files/Image/Grafika
• • Απαντώντας στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, ότι ενώ ο νόμος δεν επιτρέπει σε κάποιον εργοδότη να θεωρεί την παροχή υπηρεσιών ως μισθωτή εργασία, η κυβέρνηση το νομιμοποιεί, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι οι ρυθμίσεις δε νομιμοποιούν το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου, που υποκρύπτουν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

Λίγες ώρες πριν από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ
Μάλιστα ο κ. Μανώλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το νομοσχέδιο ή να απουσιάζει από την ψηφοφορία.

Απαντώντας στον κ. Μανώλη ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι αυτό που κάνουμε είναι να βρεθεί μια λύση η οποία έχει να κάνει με το να προστατεύσουμε τους νέους που δεν έχουν άλλο τρόπο πιθανώς να μπουν στην αγορά εργασίας στην αρχή, αλλά από την άλλη μεριά να δώσουμε κίνητρα ώστε η συνέχιση της εργασιακής τους σταδιοδρομίας να είναι με τις κανονικές σχέσεις δηλαδή με τις σχέσεις εξαρτημένης εργασίας.
Πηγή: skai.gr