Κλείσιμο

Οκτώβρη ή Δεκέμβρη;

Τη σύσταση τριμελούς επιτροπής η οποία θα αποτελείται από ιστορικά στελέχη και η οποία θα εξετάσει τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, αναμένεται να προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου θα προτείνει τη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου στις 7 Νοεμβρίου και εν συνεχεία σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης, με στόχο η εκλογή προέδρου να πραγματοποιηθεί από τη βάση, στις 15 Δεκεμβρίου.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συνάντηση κορυφής, όπως είχε προτείνει ο δεύτερος.

Αντιθέτως, απαντά ότι θα συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο πριν από τη συνάντηση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως και με τα υπόλοιπα μέλη.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτείνει τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και εκλογή προέδρου μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, ξεκαθαρίζει όσο περνούν οι ημέρες το τοπίο σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των δύο μονομάχων.

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τάχθηκε εξ' αρχής στο πλευρό του κ. Βενιζέλου, σειρά πήραν οι κύριοι Βερελής, Φλωρίδης, Παπαντωνίου και Κουλούρης, αλλά και στελέχη που στο παρελθόν ήταν στο πλευρό του Κώστα Σημίτη, όπως οι κ. Νεονάκης, Λιάνης, Κουκουλόπουλος και Παπαδόπουλος.

Στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου προσχώρησαν οι κ. Αθανασάκης, Ρέππας, Πολυζωγόπουλος, Μπεγλίτης, καθώς και οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου και Γκερέκου, αλλά και ο Κώστας Λαλιώτης ο οποίος σε ανακοίνωσή του τόνισε:

Η εγγύηση για μια συντεταταγμένη πορεία είναι ζωτική ανάγκη να δεσμεύσει τους πάντες ως μια αδιαπραγμάτευτη συλλογική δημοκρατική αρχή. Αδιαμφισβήτητα η ευθύνη για την εγγύηση αυτή ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο Γιώργο Παπανδρέου ως πρόεδρο του κινήματος και σε κανέναν άλλο.
Πηγή: skai.gr