Κλείσιμο

Οικονόμου σε Τσίπρα: «Έχει έτοιμη την απάντηση πριν ακούσει το μήνυμα του πρωθυπουργού»

Για την πανδημία και τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάσχεσή της θα απευθυνθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η στρατηγική είναι σταθερή και δίνει έμφαση στη μάχη που δίνεται στο σύστημα υγείας και θα επιμείνει να κρατήσει ανοιχτή την κοινωνία και την οικονομία και θα κάνει ό,τι απαιτείται προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός υπέγραψε την απόφαση σύμφωνα με την οποία ενεργοποιείται η διαδικασία επίταξης ιδιωτών γιατρών προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μας εκπλήσσει αρνητικά για άλλη μια φορά. Έχει έτοιμη την απάντηση στο μήνυμα του πρωθυπουργού πριν ακόμη το ακούσει».

Σημείωσε δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι είναι ένας κρίκος της αλυσίδας στην εργαλειοποίηση της πανδημίας και της καταστροφολογίας εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση δημοσιογραάφων για την ισχύ των πιστοποιητικών μετά και την τρίτη δόση εμβολιασμού, απάντησε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τη συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη και επιφυλάσσεται για αποφάσεις.

Αναφερομενος στη συνάντηση που είχαν Ερντογάν- Σάντσεθ και τις συμφωνίες που ανακοίνωσαν για εξοπλιστικά προγράμματα τόνισε ότι η Ισπανία οφείλει να λαμβάνει υπόψη της τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέναντι στις προκλήσεις της Αγκύρας.

«Είναι αυτονόητο ότι τα κράτη μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις και τις προσεγγίσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίο», τόνισε.

Παράλλλα χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι στο εσωτερικό της Ισπανίας η αντιπολίτευση με ανάρτηση της έχει εκφράσει ενόχληση για την εξέλιξη αυτή.

Για τα χθεσινά επεισόδια μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, έκανε λόγο για απαράδεκτες φασιστικές πρακτικές που ευδοκιμούν στο χώρο της  εξωκοινουβλευτικής Αριστεράς, ενώ καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του κ. Μανιού και της αντιπροσωπείας βουλευτών την ώρα που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι.

Σχετικά με την επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι πρόκειται για ακόμη μια επίθεση από τραμπούκους.

«Είναι απαράδεκτες πράξεις και ελπίζουμε όλα τα πολιτικά κόμματα να έχουν την ίδια άποψη και να την εκφράζουν δημόσια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Πηγή: skai.gr