Οικονόμου σε ΣΚΑΪ 100,3 για μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα: Δουλειά μας η στήριξη του ΕΣΥ 

Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να τσακώνεται με τους επιστήμονες, ούτε να χρησιμοποιεί μελέτες για να κάνει προπαγάνδα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Τσίοδρα-Λύτρα. Δουλειά της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι να στηρίζει το Σύστημα Υγείας, να κρατά όρθια την κοινωνία και ανοιχτή την οικονομία.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι η μελέτη αναδεικνύει ζητήματα «που δεν τα βλέπουμε πρώτη φορά» και τα οποία έχει επισημάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η έρευνα δεν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης, τα στοιχεία όμως που ανέφερε ήταν προφανώς γνωστά.

Όπως είπε η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτική ανασχεδιασμού του ΕΣΥ με επίκεντρο την επαρχία όπου υπάρχει πρόβλημα. Σημείωσε πως γίνεται ό,τι χρειάζεται για να στηριχθεί το ΕΣΥ ώστε να καμφθούν οι ανισότητες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή πως όσο πιο πιεσμένο είναι το ΕΣΥ τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες, για αυτό το σημαντικό είναι να προστατευθεί ο κόσμος για να μη νοσήσει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Οικονόμου

Πηγή: skai.gr