Οικονόμου για εξεταστική: Συζήτηση από το 2015 και μετά – Η διαδικασία θα βρεθεί

Στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να παραθέσει πειστικό πολιτικό λόγο για τα κεφαλαιώδη που συμβαίνουν στη χώρα απέδωσε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για χειραγώγηση της κοινής γνώμης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να εξεταστεί η υπόθεση κρατικό χρήμα-ΜΜΕ-διενέργεια και προβολή δημοσκοπήσεων από το 2015 και μετά.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι αν υπήρξε μια περίοδος κατά την οποία επιδιώχθηκε η χειραγώγηση των ΜΜΕ, ήταν η περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που όπως είπε, μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει συγκρίνοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να καταθέσει δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή εάν θα ζητήσει χρονική διερεύνηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως αν όλοι εννοούν πως επιθυμούν να δουν τι έχει γίνει, θα βρεθεί ο βέλτιστος δυνατός τρόπος για να θωρακιστεί η θεσμική σοβαρότητα της διαδικασίας.

«Εμείς θέλουμε να συζητηθεί η ουσία αυτών που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς του λόγους σε όλο ο εύρος της περιόδου από το 2015 και μετά. Το διαδικαστικό σκέλος της υπόθεσης θα βρεθεί. Από την ώρα που όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει από το 2015 και μετά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr