Οικονόμου: Επί Τσίπρα πολύ πιο ήπιες ποινές για περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών

Επί διακυβέρνησης Τσίπρα οι ποινές για περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών ήταν πολύ πιο ήπιες τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει λόγο για υποκριτική στάση  του Αλέξη Τσίπρα. 

«Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα. Μόνο που την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον, προσθέτει, με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς.

«Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψη της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Πηγή: skai.gr