Οικονόμου: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τέταρτη δόση εμβολίου για όλους

Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολιου έναντι του κορωνοϊού για τις υπόλοιπες κατηγορίες πέραν των ανοσοκατεσταλμένων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε ότι τα δεδομένα δείχνουν μια αποκλιμάκωση των δεικτών του ιού ωστόσο η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει πολύ ισχυρή και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά «αξιολογούνται και σταθμίζονται.

Ολόκληρη η ενημέρωση:

Μας προβληματίζει ο αριθμός των νεκρών

Σχετικά με τον αυξημένο αριθμό νεκρών από κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι σαφώς και προβληματίζει την κυβέρνηση και απηύθυνε ξανά έκκληση προς τους ανεμβολίαστους και όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, να το πράξουν.

Τόνισε ότι οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί είναι διάφορες, όπως το ποσοστό των ανεμβολίαστων, τα υποκείμενα νοσήματα των νοσούντων, το γεγονός ότι κάποιοι αργούν να πάνε στο νοσοκομείο, ενώ όπως είπε προφανώς σχετίζεται και με αδυναμίες που υπάρχουν στο Σύστημα Υγείας.

Όσοι δεν κάνουν τρίτη δόση στο 7μηνο θεωρούνται ανεμβολίαστοι από 1η Φεβρουαρίου

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι από την 1 Φεβρουαρίου, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν παρέλθει 7 μήνες από τη δεύτερη δόση ή από την πρώτη δόση σε μονοδοσικό εμβόλιο, για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση.

Τους κάλεσε να εμβολιαστούν όχι μόνο για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους αλλά και για να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης με κορωνοϊό.

.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr